NIKON uvádí aktualizace FIRMWARU pro fotoaparáty MIRRORLESS řady Z

Publikováno: 21. července 2020 | autor Redakce
NIKON uvádí aktualizace FIRMWARU pro fotoaparáty MIRRORLESS řady Z

Společnost Nikon oznámila uvedení nových aktualizací firmwaru – firmwaru verze 2.00 pro fotoaparát mirrorless Nikon Z 50 formátu DX a firmwaru verze 3.10 pro fotoaparáty mirrorless Nikon Z 7 a Nikon Z 6 formátu FX. Tyto výrazné aktualizace firmwaru dále vylepšují výkonnost systému fotoaparátů Nikon s bajonetem Nikon Z.

Vzhledem k velké poptávce přidává aktualizace firmwaru fotoaparátu Z 50 (firmware verze 2.00) podporu zaostřování s detekcí zvířat, která fotoaparátu umožňuje detekovat oči a tváře psů a koček. Tato funkce, která již existuje u fotoaparátů Z 6 a Z 7, zlepšuje a podporuje fotografický proces tím, že uživateli umožňuje soustředit se více na interakce se zvířetem a tvorbu kompozice snímků než na správné zaostření. Aktualizace rovněž nabízí zlepšené sledování objektu při pořizování statických snímků pro všestrannější práci s přístrojem.

Aktualizace firmwaru u všech tří fotoaparátů zajišťuje rovněž podporu nových telekonvertorů Z TC-1,4× a Z TC-2×, které prodlužují ohniskovou vzdálenost použitého objektivu. Nové telekonvertory rozšiřují v kombinaci s kompatibilními objektivy možnosti fotografování teleobjektivem. Prvním kompatibilním objektivem je NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S a budou následovat další objektivy s bajonetem Nikon Z pro fotoaparáty mirrorless.

NIKON uvádí aktualizace FIRMWARU pro fotoaparáty MIRRORLESS řady Z

Funkce vylepšené prostřednictvím aktualizací firmwaru

Firmware fotoaparátu Z 50 verze 2.00

  1. 1. Zaostřování s detekcí zvířat pro automatické zaostřování na tváře a oči psů a koček

Zaostřování s detekcí zvířat přidává podporu fotografování psů a koček s využitím funkce detekce tváří a očí. Pokud je detekováno více tváří nebo očí zvířat, může uživatel pomocí indikace doleva-doprava vybrat, kam má fotoaparát zaostřit. Při záznamu videa jsou detekovány pouze tváře (nikoli oči) zvířat.

  1. 2. Zlepšená využitelnost sledování objektu

Sledování objektu při použití zaostřovacích režimů AF-A a AF-C a automatické volby zaostřovacích polí jako režimu činnosti zaostřovacích polí bylo upraveno pro dokonalejší funkci a všestrannější práci s přístrojem. Fotoaparát sleduje objekt během namáčknutí tlačítka spouště do poloviny a ukončuje sledování při zdvihnutí prstu z tlačítka. Činnost byla vylepšena v tom smyslu, že zaostřovací pole se vrátí do své originální pozice před zahájením sledování objektu.

Pro přepínání mezi obrazovkou automatické volby zaostřovacích polí a obrazovkou sledování objektu lze nakonfigurovat ovládací prvek, což umožní uživatelům snáze přecházet ke sledování objektu nebo změně cílového objektu za současného pozorování obrazu v hledáčku.

NIKON uvádí aktualizace FIRMWARU pro fotoaparáty MIRRORLESS řady Z

Firmware fotoaparátu Z 50 verze 2.00 a firmware fotoaparátů Z 7 / Z 6 verze 3.10

Podpora pro TELEKONVERTOR Z TC-1,4× a TELEKONVERTOR Z TC-2×

TELEKONVERTOR Z TC-1,4× a TELEKONVERTOR Z TC-2× rozšiřuje* možnosti kompatibilních objektivů NIKKOR Z prodloužením ohniskové vzdálenosti použitého objektivu (1,4× nebo 2×). Prvním kompatibilním objektivem je NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S. Použití těchto telekonvertorů nemění nejkratší zaostřitelnou vzdálenost, takže mohou uživatelé dosáhnout většího zvětšení objektu i při fotografování blízkých objektů. Telekonvertory rovněž maximalizují výkonnost automatického zaostřování a redukce vibrací použitého objektivu a zaručují tak komfortní fotografování.

*Při použití telekonvertoru TC 1,4× se sníží světelnost použitého objektivu o 1 EV. Při použití telekonvertoru 2× se světelnost objektivu sníží o 2 EV.

 

Už máte červencové vydání časopisu FOTOVIDEO? Je velké a jeho ambicí je uspokojit všechny, kteří si ho koupí nebo předplatí:

Tak si prohlížejte, čtěte, čerpejte informace a účastněte se soutěže Fotograf roku!Červencové FOTOVIDEO

Vyberte si z červencového vydání časopisu FotoVideo:

FOTÍME SPORT: MICHAL ČERVENÝ

Chcete poznat, jak se fotí cyklistika s nápady?

MINIFOLIA: DENČA MOTÁČKOVÁ A RADEK LAVIČKA

Specialisté tématu měsíce soutěže Fotograf roku

INSPIRACE: KRAJINAMI JANA ŠMÍDA

Nenechte si ujít dokonalé fotografické obrazy

GITZO INSPIRUJE: LOCKDOWN MARTINA SIDORJÁKA

„Fotografování je můj život. Nemohl bych bez něj být.“

TECHNIKA: POKRAČUJEME VE VELKÉM TESTU FILTRŮ

Zrodila se nám docela zajímavá překvapení

TECHNIKA: SONY ZV-1 JE KAMERA I KOMPAKT

Testovali jsme novinku pro vlogery a blogery a pro všechny…

FOTOGRAF ROKU: TÉMA: MOTORKY, AUTA, STROJE

Výsledky jsou jasné! Kdo byl v tomto tématu nejlepší?

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetřete s námi!

 

Červencové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.