Pojďme malovat světlem, bude to zábavnější

Publikováno: 21. prosince 2019 | autor Redakce
martin-kamin--mg-9812.jpg

Dnes večer je jeden takový smutný zatažený listopadový pátek. Čtu si knihu o fotografii portrétu a zničehonic se mi vybavila diskuze v jedné facebookové skupině. Jsou v ní velice schopní fotografové, kteří jsou šikovní, tvoří krásné fotografie a nelze je neocenit.  
Text a Foto: Martin Kamín, www.Kamin.cz

Ty facebookové skupiny jsou překvapivě početné a promílá se v nich spousta dotazů a nepřesností, které si jen dovedete představit. Jak se přepne na foťáku to a ono, jaké baterie se tam mají vložit a jestli se to dobře drží nebo ten či onen objektiv není moc nebo málo ostrý. Je to opravdu diskuze o fotografii nebo se dostáváme úplně někam jinam?

V knihovně se mi dostalo do rukou několik skvělých knih o fotografování portrétů. Pravda, nejsou nejnovější, ale nějakých deset let přeci není až takový věk − pro dobrou knihu. Jenže při listování uvedené knihy jsem nenašel ani jedinou radu: přepněte si AF do toho nebo onoho režimu, případně jak musíte mít nastaveno chování fotoaparátu při stisknutí tlačítka C12. V knize hovoří světoznámý autor glamour Rolando Gomez o úplně jiných věcech − jež osobně považuji za mnohem důležitější.

...

fotovideo-01-2020--stranka-054---kopie.jpgfotovideo-01-2020--stranka-055---kopie.jpg

Celý článek najdete na stranách 54 a 55 lednového tištěného nebo elektronického vydání FotoVideo.

Více o obsahu celého lednového vydání roku 2020 najdete zde.

fotovideo-vice-casopisu-fv01-.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.