Nový ExpressScan softwaru SilverFast umožní o 100% rychlejší skenování

Publikováno: 18. prosince 2021 | autor Petr Šálek
https://www.silverfast.com/

S nově vyvinutým algoritmem verze SilverFast 9.1 mohou uživatelé mnohem rychleji digitalizovat své analogové snímky.Foto© Petr ŠálekFoto© Petr Šálek

Nová verze programu SilverFast 9.1 obsahuje mnoho nových prvků: nově přihlášený patent pod názvem ExpressScan představuje zlepšení pro každého, kdo chce naskenovat větší množství obrázků. Funkce ExpressScan pracuje jak s odrazovými, tak průhlednými předlohami. Automaticky rozpozná pořadí všech obrázků v jednom držáku filmů nebo na ploše skeneru a přizpůsobí podle toho skenovací proces.  Uživatelé programu SilverFast Archive Suite mohou po updatu na novou verzi okamžitě novou funkci využívat. Tento nový proces minimalizuje počet průjezdů skeneru, a navíc šetří i analogové originály, protože je méně mechanicky i světelně zatěžuje.

https://www.silverfast.com/

Například: zcela zaplněný držák rámečku 35 mm filmu skeneru Epson Perfection V850 Photo (64bit HDRiRAW) se 12 diapozitivy se zdigitalizuje za pouhých 13:08 minut. Při dosavadním postupu je při stejném nastavění potřeba 27:20 minut. To odpovídá zlepšení o více než 100 %. Karl-Heinz Zahorsky, předseda představenstva společnosti LaserSoft Imaging AG, vysvětluje, co tato úspora času konkrétně znamená: „Při skenování 1000 diapozitivů s verzí ExpressScan můžete uspořit asi 18 hodin práce. Tato zásadní inovace potěší jak soukromé uživatele, tak instituce, jako archivy nebo muzea“.

Obdobné výsledky je možné dosáhnout s jinými plochými skenery, např. Plustek, Canon nebo Microtek. Rychlostní výhoda platí i ve srovnání se softwary od výrobců skenerů, jako například EpsonScan nebo CanoScan. SilverFast s funkcí ExpressScan je rychlejší i než produkty jiných výrobců softwarů.

https://www.silverfast.com/

Navíc má ExpressScan zdokonalené iSRD pro ještě důkladnější odstraňování prachu a škrábanců na bázi infračerveného světla. Do dialogového okna histogramu byl doplněn gamma regulátor, který může snímky zesvětlit a dostat více detailů do tmavých zón. Nový druh ovládání je efektivnější než běžný regulátor světel a středních tónů. S funkcí Multi-Page-PDF se kromě toho podařilo vyhovět přání mnoha klientů.

Program SilverFast 9.1 pro mnoho filmových a fotografických skenerů je možné stáhnout v downloadové verzi na www.SilverFast.com. Samozřejmě je k dispozici také bezplatná testovací verze Klientům, kteří už mají starší verzi programu SilverFast nabízí LaserSoft Imaging levnější upgrade na SilverFast 9.

Informace o LaserSoft Imaging® AG:
Společnost LaserSoft Imaging založil v roce 1986 v Kielu fyzik Karl-Heinz Zahorsky, který je autorem koncepce programů SilverFast.  Firma vyvinula mnoho patentů, které přispěly k výraznému zvýšení kvality zpracování analogových i digitálních snímků. Společnost LaserSoft Imaging je proto díky své produktové řadě SilverFast světově známá jako průkopník v oblasti programů na skenování a digitální zpracování obrazu. Její produktová nabídka obsahuje software pro skenery, tiskárny a obrazové zpracování HDR i příslušné plug-ins. Pro kalibraci skenerů nabízí LaserSoft Imaging vysoce kvalitní IT8-terče z vlastní produkce a od roku 2015 je zastoupena ve výboru ISO TC 120 pro normu ITS. S více než 2,5 mil. prodaných verzí a balíčků společně s nejdůležitějšími výrobci skenerů je SilverFast nejúspěšnějším skenovacím programem na světě.

https://www.silverfast.com/

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.