Novinky pro cestovatele aneb vychytávky pro naše cestování

Publikováno: 25. června 2022 | autor Redakce
canon-px.jpg

Počasí kolem nás přímo vybízí k tomu, abychom vyrazili objevovat svět. Proto jsme pro vás připravili několik tipů z řad novinek i produktových stálic, které by vašemu jarně naladěnému cestovatelskému oku rozhodně neměly uniknout a které vám umožní snáze a lépe natáčet videa i fotit.

Mobil vždy po ruce

Fotíte mobilem? Nebo rádi brázdíte silnice a cesty na kole, motorce či v autě a využíváte navigaci? Pak vaší pozornosti nesmí uniknout stylové příslušenství Peak Design speciálně vyrobené pro mobilní telefony. Najdete mezi ním pouzdra, držáky, ministativy, stojánky, nebo dokonce stojánky i peněženky v jednom.

peak-design-mobile.jpg

Všechny fungují na bázi magnetu, takže manipulace je extrémně rychlá, pohodlná a bezpečná. Nemluvě o voděodolnosti a příjemném materiálu, který je radost držet v ruce. Inu, posuďte sami.

TIP: Příslušenství pro mobily

Abyste o svoje fotky nepřišli, rozhodně doporučujeme zálohovat, zálohovat a zálohovat, a to klidně rovnou z mobilu. K tomu vám poslouží vysokokapacitní flashdisky Sandisk s konektorem USB-C s možností uložit 64 nebo 128 GB dat.

peak-design-mobile2.jpg

Tak trochu jiná fotografie

Zajímavé novinky z poslední doby se najdou i mezi fotoaparáty. Tentokrát se ale nezaměříme na profesionální modely, nýbrž na přístroje, které hravě schováte do kapsy. Že vás mezi takovými nemůže nic překvapit? Nepředbíhejte…

Jedním takovým je třeba Canon PowerShot ZOOM, který v kapesním provedení ukrývá možnost trojkrokového zoomu od 100 do 800 mm a natáčení Full HD videa.

Pokud se zaměřujete spíš na bližší objekty, je tu pro vás velmi speciální kousek – Canon PowerShot PX. Díky němu a jeho chytrým funkcím si můžete naplno užívat výletu či dovolené a aparát nechat, aby se fotografování ujal za vás. Můžete ho mít v černé nebo bílé barvě. Chcete-li zaznamenat časosběrné video, vyzkoušejte Brinno BCC100.

brinno-hlavni-01.jpg

A pokud si přece jenom budete chtít vystačit s mobilem, není třeba se vzdávat umělé inteligence. Můžete ho totiž upevnit na ministativ Obsbot, který vás dokáže sledovat. Nebo ho použít s inteligentní kamerou Obsbot Tiny AI camera.

TIP: Digitální fotoaparáty

Zážitek z první ruky kdykoliv

Jako fotografie řekne více než tisíc slov, video leckdy přebije tisíc fotografií. Obzvlášť pokud jste zažili něco opravdu jedinečného. S kamerou Insta360 Go 2 nejenže vám žádný takový zážitek neunikne, ale navíc si ho budete moci kdykoliv přehrát.

TIP: Sportovní kamery

Video ve 3K, ale také 9Mpx fotografie nebo propojení s telefonem – to jsou jenom některé z funkcí, jimiž malinká kamera s šestiosým gyroskopem oplývá.

Cesty jsou také skvělou příležitostí pro natáčení vlogů a sdílení zážitků s ostatními. K perfektnímu zachycení vám pomůže třeba speciální vlogovací fotoaparát Nikon ZV-1 s malým a skladným stativem.

Instantní pohled na svět

Učarovala vám instantní fotografie? Nám také. Rovněž na cestách vám může dělat radost, třeba s hybridní novinkou Fujifilm Instax Mini EVO, která slouží jako fotoaparát a tiskárna fotografií z telefonu v jednom a je navíc zabalená ve slušivém retro kabátku. Výsledkem jsou snímky oblíbeného „vizitkového“ formátu, který snadno uložíte třeba do peněženky.

instax-mini-evo.jpg

Máte radši čtverce? Plnokrevný instantní analog, kde sice nemáte snímek tak dokonale pod kontrolou, ale zase se těšíte na překvapení, co z fotky vyleze? Pro vás je jako dělaný Polaroid GO, se kterým se můžete vyřádit při dvojité expozici, pořídíte s ním dokonalé selfie a fotit můžete neskutečně dlouho – na jedno nabití pořídíte totiž až 15 balení filmu, to všechno v kapesní variantě, která je na cesty ideální a kterou můžete uložit do odolného pouzdra.

TIP: Instantní fotoaparáty

Kreativitě zdar

Někdy se prostě nedaří a záběry jsou nemastné neslané. Potom je třeba jít štěstí trochu naproti a být kreativnější. Skvělou pomůckou pro zajímavé efekty odraženého skla, duhy nebo lomeného obrazu jsou třeba skleněný hranol nebo fasetovaná koule.

TIP: Fotodoplňky

Na cestách s dětmi

Mami, půjč mi ten telefon! Tatí, ukaž mi tu fotku… Znáte důvěrně podobné rozhovory s dětmi? Pak jistě také víte, že děti velmi rády napodobují dospělé, třeba v tom, že fotí, když to vidí u nás. Proto byste na ně při plánování jarních výletů neměli zapomínat a my vám přinášíme několik tipů, z nichž budou děti nadšené.

Prvním z nich je dětský fotoaparát Agfaphoto Realikids Cam vyvedený v růžové a modré barvě. Děti se s ním vyřádí při focení i natáčení videí. Outdoorový foťák Ricoh WG 70 se vyrábí v poutavé oranžové barvě, navíc odolá i nejrůznějším pádům a umožní fotit i pod vodou až do 14 metrů.

Pokud vašeho potomka nebaví až tak focení, ale rád pozoruje vzdálené objekty, bez váhání sáhněte po dětském dalekohledu. Mezi novinkami Fujifilmu najdete žlutý dalekohled KF 6x21H a červený a modrý dalekohled 8x21H.

735a822e168affca6f1d37c22e77d3e0.jpg

Pohodlí vždy a všude

Chcete si odpočinout, ale v okolí ne a ne najít nějaký padlý kmen či pohodlně vypadající kámen. Není nic snazšího než si takovou pohodlnou židličku nést s sebou, pak už vás únava nebo hlad nikdy nezaskočí na nevhodném místě. Že se vám s ní nechce tahat? A co kdybychom vám řekli, že se dá sbalit do kompaktního disku? Představujeme vám sedátko Jupio Seattex 45.

Zavazadlo pro pohodlné cestování

Starý batoh se rozpadá nebo už nesplňuje vaše nároky? Uložte svou techniku i osobní věci do nového. V nabídce obchodu FotoŠkoda najdete novinky z dílny Peak Designu, konkrétně menší verzi populárního, pohodlného a ve všech ohledech praktického batohu Travel Backpack, tentokrát ve verzi 30 l, pro delší cesty autem přibyla velkoobjemová taška Travel Duffel a samozřejmostí je také množství pouzder a organizérů v perfektním provedení a nových designech, díky nimž už nebudete nikdy nic dlouho hledat.

vanguard-veo-adaptor.jpg

Peak Design Travel Backpack 30 l můžete mít v modré, světle zelené a černé barvě, Travel Duffel 65 l zase v černé a zelenkavé.

Vedle Peak Designu novinky představil také Vanguard, a dokonce ve dvou řadách – Adaptor a Active. Vzhledem jsou mnohem „terénnější“ a vybírat můžete z velkého množství velikostí a objemů, aby vyhovoval vašim potřebám. Ať už podnikáte malé výlety do okolí nebo se vydáváte na větší výpravy, v bohaté nabídce nových batohů Vanguard si jistě vybere každý.

TIP: Brašny, batohy a pouzdra

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.