Little Shao: Předvídání nepředvídatelných pohybů v tanci

Publikováno: 5. července 2023 | autor Redakce
dsc-7433-color.jpg

Každý máme zájmů několik. Malý Shao umí své dvě vášně fotografii a tanec dobře kombinovat. Během své zajímavé kariéry si vytvořil trvalé porozumění pro „estetiku těla“. I přes zkušenosti s touto uměleckou formou si uvědomuje, jak je tanec nepředvídatelný.

Cílem tanečníka je samozřejmě co nejvíce zapůsobit na diváky a předvést něco neočekávaného. A fotograf musí být připraven.

dsc-8963-color.jpg

Dochází k plnému využití výkonného automatického zaostřování fotoaparátu, které se pro něj ukázalo být neocenitelné. Sleduje tanečníka a je nadšen z toho, že „fotoaparát dokáže předvídat pohyb dřív, než ho tanečník udělá“, což bylo dříve nemožné.

Prozraďte nám, čím onen nepředvídatelný tanec fotíte?
Když jsem vzal poprvé Nikon Z 9 do ruky, nemusel jsem se moc přizpůsobovat. Docela rychle se z něj stal nástroj, se kterým se cítím bezpečně a jistě a s nímž spolehlivě dosahuji toho, co si představuji a vymyslím.

dsc-9429-color.jpg

Při každodenní práci mi pomáhá jeho rychlost, kdy díky snímání 20 snímků za sekundu do formátu RAW nepřicházím o žádnou důležitou akci. Nicméně schopnost fotoaparátu Z 9 snímat ve vysokém rozlišení, což dříve nebylo možné, je funkce, kterou jsem uvítal nejvíce.

dsc-7683-color.jpg

Fajn, tak jste nám hezkými slovy představil Z 9, ale my nesmíme hned na začátku zapomenout zmínit, že vás na Instagramu sleduje více než 184 tisíc milovníků fotografie. Jste nesmírně populární. Řeknete nám něco o sobě?
Jmenuji se Little Shao a profesionálně fotím již více než 20 let. Žiji v Paříži, cestuji po celém světě a snažím se zachytit co nejvíce street, sportovních a akčních událostí. U Nikonu jsem začal s jeho skvělou D810, aktuálně používám Nikon Z 9, ale těsně před ním jsem už úspěšně využíval fotoaparáty Nikon Z 6 a Z 6II.

dsc-2351.jpg

Oklikou jste se vrátil k Z 9. Čím je pro vás tento přístroj tak důležitý a zajímavý?
Myslím, že Z 9 je fotoaparát, na který jsem podvědomě čekal dlouhou dobu, protože je naprosto univerzální. Mohu fotografovat v rozlišení 45,7 megapixelu což je úžasné, protože se mohu připojit a natočit něco na sociální média, ale současně mohu totéž vytisknout ve velkém formátu pro komerční využití. Pro mě to představuje perfektní kombinaci. Jak už jsem se zmínil, úžasné je...


Celý článek najdete v červencovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv07-23-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.