Letní zážitky s tiskárnou Xiaomi Instant Photo Printer 1S

Publikováno: 4. srpna 2023 | autor Redakce
Xiaomi Instant Photo Printer 1S

Jak o nás už asi dávno víte, milujeme krásně vytištěné fotografie. Tvrdíme a tvrdili jsme vždy, že dobrá fotka se stejně pozná až na papíře... A tak jsme si tentokrát půjčili malou, ale moc zajímavou tiskárnu. Fotky z ní sice nelezou velké, ale má spoustu dalších výhod. Jaké? Vyzkoušeli jsme!

XIAOMI Instant Photo Printer 1S

Takový si přečtete název na menší krychlové krabici, poté, když si jí přinesete domů. Ano, tušite správně! Jedná se o malou, termosublimační tiskárnu určenou výhradně k tisku fotografií v třípalcovém (86 x 102 mm) nebo i šestipalcovém (100 x 148 mm) formátu. Ty dvě velikosti formátu jsou mimochodem moc fajn, ne každý se snaží pouze o instantně klasické tedy čtvercové fotky stejně jako Andy Warhol, ale rád si vytiskne i to, co mu snadněji leze z jeho chytrého telefonu či fotoaparátu.

Xiaomi tisk Z

Ale abychom nepřeskakovali! Ten set, který si přinesete domů, je až překvapivě bohatý. V krabici se skrývá skladná tiskárna, samostatný a odnímatelný podavač papíru (má fajn příklopné víko a "zacvakává" se velmi snadno praktickými "chapadly" do tiskárny), dále dva balíčky fotografických papírů (10 kusů třípalcových a 10 šestipalcových), kazeta s instatním filmem (jinými slovy "náplň" tiskárny) a velmi praktický dárek - fotoalbum na 50 vašich fotografií. Samozřejmě nechybí ani napájecí kabel s adaptérem a poměrně obsáhlý uživatelský manuál.

Xiuaomi tisk 2

Vybaleno a zapojeno

Tiskárna je na stole a tak můžeme zapnout. Ostatně neváží i s nápněmi ani jedno kg a tak si jí můžete třeba vzít sebou i do auta či na chalupu, nezabere žádné místo, dá se s ní snadno cestovat. Přívodní kabel má zástrčku klasicky na zadní straně těla tiskárny, adaptér je podobný těm co používáme k mobilním telefonům, takže proud přiveden, zbývá jen zasunout z boku kazetu s náplní, vložit papíry do podavače, podavač po odklopení přední části tiskárny zacvaknout a můžeme tiskárnu zapnout.

Xiaomi tisk 5

Na horní ploše tiskárny, která má vyvýšené okraje pro praktické odkládání fotografií najdete dva malé knoflíčky, ten levý je zapínací s charakteristickou ikonkou a pravý na bezdrátové připojení. Pod nimi na čelní straně svítí dle potřeby a aktuálních funkcí tři miniaturní diody oznamující vlastě vše, co se chodu týká. Takže žádný zbytečný displej, malinká spotřeba energie a obrovsky snadné připojení k chytrému telefonu.

Rozměry papíru

Jak je možné tiskárnu Xiaomi Photo Printer 1S připojit?

Bezdrátovou fototiskárnu Xiaomi Instatnt Photo Printer 1S můžete obsluhovat prostřednictvím chytré mobilní aplikace Mi Home / Xiaomi Home – s její pomocí můžete tisknout přímo ze svého chytrého mobilního telefonu. Podporován je však i tisk na dálku – stačí se připojit přes WI-fi či Bluetooth k tabletu či počítači.

Xiaomi tisk 4

Aplikace Xiaomi Home vám nabízí třeba i praktické tiskové šablony pro tisk průkazových fotografií s ukazateli pro ruční oříznutí.

Tu aplikaci Mi Home si nainstalujete snadno přes Google a tisknete opravdu hned, během chvilky. Vyzkoušeli jsme i připojení k počítači, trvalo trochu déle, ale povedlo se a fungovalo naprosto pohodlně. Pro ty, kteří jsou zvyklí na větší displeje počítačů a chtějí mít fotku naproto perfektně zobrazenou, je to příjemné.

Každopádně když máte povolen režim přímého připojení, chytrý telefon je pak připojen přímo k tiskárně. Díky možnosti tisknout přímo z otevřeného alba telefonu je tisk vašich fotografií stejně jednoduchý jako jejich pořizování.

Kvalita tisku?

Použitá technologie sublimačního tisku u této tiskárny má dle výrobce 256 úrovní stupňů šedi, díky které mají být barvy fotografií plynulé a detailní. Vysoká přesnost tiskové hlavy a podávání papíru zajišťuje, že si fotografie zachovají definici rysů obličeje. To je hezky napsáno, víme jak instantní technologie vytváří obraz a tak jsme byli velmi zvědavi a už teď můžeme říci, že i příjemně překvapeni. Tento tisk každopádně je realizován na 300 dpi (stejně jako tiskneme časopis FotoVideo!) a má údajně 16,7 milionu barev. Navíc samostatné laminování do plastu u fotografií zhotovených touto tiskárnou není nutné, protože fotografie jsou automaticky přetaženy vrstvou průhledné ochranné fólie, která je voděodolná a odolná proti otiskům prstů. Fotografie by proto měly mít dlouhou životnost a nezežloutnou, takže barvy zůstanou živé i po delší době!

Mimochodem: Aplikaci Xiaomi Home lze použít i pro zpracování fotografií, jako je otáčení a ořezávání, a to přímo s osmi filtry pro tisk fotografií ve filmovém stylu.

Cena a dostupnost

Dle našeho názoru tiskárna XIAOMI Instant Photo Printer 1S patří k těm lepším a kvalitnějším a přesto se její cena pohybuje pouze okolo 3700 Kč a je na našem trhu okamžitě k dostání.

Takže o fotkách, které jsme pořídili zase příště? Sledujte jak tiskneme!

Tiskneme s Xiaomi

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.