Kvalitní CEWE fotokniha

Publikováno: 11. listopadu 2016 | autor Rudolf Stáhlich
CeWe fotokniha

Máte rádi naše testy? Musíme se přiznat, že je děláme rádi, a tímto navíc tak trochu otevíráme další éru testování, prohlubujeme dále servis pro vás a nabízíme i vyšší kvalitu.Vybrali jsme produkt jistě velmi známý, v rámci trhu na špičce a pro fotografy nezbytný. Zjevné je, že jeho obliba stále roste.

Historicky největší a nejúspěšnější

S CEWE fotoknihou jsme se v našem časopise potkali už několikrát. Buď jsme byli mediálními partnery některé z jejích velkých společenských akcí, nebo ona byla značkou - partnerkou naší soutěže Fotograf roku, a před šesti lety jsme ji také pořádně testovali. Tehdy ještě vyrobenou na původním výrobním zařízení s tím, že jsme navázali na její prestižní ocenění Evropské fotoalbum roku 2009/2010, které jí udělila evropská asociace EISA s citací: „CEWE fotokniha poskytuje krásná fotoalba vynikající kvality. Od malých kapesních alb až po velká hranatá fotoalba nabízí CEWE řadu povrchových úprav a designů s různými typy papíru včetně pravého fotografického, který je k dostání ve většině zemí. K dispozici je software (pro PC i Mac), který obsahuje základní návod, podle něhož si intuitivně a snadno vytvoříte vlastní fotoalbum. Pomocí řady ovládacích prvků si fotograf může ručně nastavit umístění snímku a rozvrh stránky, zároveň však má možnost využít asistenční režim programu, který téměř vše udělá automaticky.“

A jaká je CEWE fotokniha dnes?

Podívali jsme se na ni po letech znovu dvěma pohledy: „zevnitř“ a „zvenčí“.

Pohled zevnitř nebyl ničím jiným než přepadovou návštěvou výroby na pražském Chodově. Není nic lepšího než si odborně (samozřejmě v doprovodu vedoucí výroby Renaty Máslové) „osahat“ papír používaný na obálky i vnitřky, prohlédnout barvy, lepidla a celý výrobní cyklus. Od naší poslední návštěvy se fakt hodně změnilo. Barevný tisk zajišťují zcela nové stroje HP Indigo 5000 a 7500 Digital Press, vazbu a ořezy úžasné wohlenbergy. Ve skladu jsme viděli speciální papír pro digitální tisk od firmy Novapress v gramážích 150, 170, 200 a 350 i ofsetový 250g (ten byl zrovna matový), vše ekologicky šetrné a přísně kontrolované. Ekologie výroby od materiálů přes proces po expedici vůbec patří k jedné z velkých předností těchto výrobků. Následovalo samozřejmě i seznámení s logistikou jednotlivých zakázek, se zvláštní přípravou rázných typů obálek a celkovou kompletací (moderní stroje Horizon BookBinder BQ-470), laminací a finálním balením včetně expedice. V souhrnu supermoderní, čistý proces, s jasně propracovanou počítačovou logistikou a se spoustou dalších možností doplňkových a individuálních služeb, o kterých se zmíníme příště. Z tohoto pohledu je vaše zakázka opravdu v dobrých a odborných rukou.

Pohled zvenčí je pohled zákazníka, který má na kartě ve svém fotoaparátu právě dokončené snímky a potřebuje je vytisknout do kvalitní knihy. Ano, děláme uživatelský test knihy s vašimi fotografiemi, texty a třeba i videi. Takže neuděláte nic jiného, než že se vrhnete na http://www.cewe-fotokniha.cz/, a pokud se hned nechcete zúčastnit velké soutěže o automobil, která v době testu na tomto webu probíhala, vstoupíte do objednávkového programu, který lze velmi jednoduše stáhnout. Je dobré mít na začátku rozmyšleno, jaké máte právě k dispozici fotografie, k čemu bude vámi připravovaná fotokniha sloužit (dárek, nebo vlastní archiv do knihovny?), a podle toho zvolit formát.

Budete-li se dívat jen na ceny, ty se opravdu hodně liší. Takže jsou tu fotoknihy vlastně pro každého (můžete začít od 179 Kč nebo také od 1 399 Kč). Určitě si jako my zamilujete úžasný formát s názvem Velké panorama nebo dokonce XXL panorama. Výbornou novinkou ve výrobě těchto fotoknih je tisk v pásu, odpadají tudíž různá „spasovávání“ a knihařské nesrovnalosti a vaše fotky ve vybraném formátu naprosto sedí. Mezi nejoblíbenější fotoknihy současnosti patří čtvercové (jsou velmi levné a asi se uživatelům snadno a rychle připravují) a samozřejmě A4 na výškui A4 panorama.

Strašně důležitý je výběr papíru. Pro klasický digitální tisk je využíván 200g nebo 150g, můžete mít ale i dvoustovku s vysokým leskem. Nás samozřejmě zaujal 170g Premium mat potištěný speciálním HD inkoustem a nejvíce snad fotopapíry. Jsou to papíry Fujifilm (buď mat, nebo lesk) vyznačující se vysokým detailem kresby a výjimečnou hloubkou a sytostí barev. Navíc u těchto fotografických fotoknih máte velkou výhodu již zmiňované, naprosto ploché vazby (lepení technologií Lay-Flat).

A když jsem u těch vazeb: Tvrdá vazba, Měkká vazba, Vazba sešit, Plátno premium, Imitace kůže, Šroubovaná vazba – výběr je samozřejmě závislý naformátu − ne u všech lze požadovat jakoukoli vazbu, ale to už je v knihařině jasné. Takže si fakt máte z čeho vybírat a my věříme, že se do této supermoderní výroby s velmi kvalitním servisem zase brzy vrátíme zevnitř i zvenčí − a hlavně pro vás! ■

VERDIKT

  • Redakcí FotoVideo osobně na místě otestovaná česká moderní výroba.
  • Kvalitně tištěná kniha s vašimi fotografiemi, texty a videi.
  • Devět různých formátů a prémiové, k přírodě citlivé papíry.
  • Snadná a rychlá příprava v uživatelsky komfortním programu pro každého.
  • Navíc možnost soutěžit o fotoaparáty, auto a dovolenou.
  • Profesionální zákaznický servis se zvláštní telefonní linkou a e-mailem.
  • Speciální aplikace v AppStore i Google Play.
  • Nevyhovuje? Stoprocentní garance vrácení peněz.
  • Prohlédněte si vzorky knih v jakékoli prodejně.

Více o CeWe zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.