Karel Ševčík - Vše, co (ne)schováš

Publikováno: 25. února 2023 | autor Redakce
Karel Ševčík kniha hl

Fotograf Karel Ševčík (*1983) pochází z malého moravského města Otrokovice. Během třinácti let, po které se fotografování věnuje, již získal několik ocenění a řada jeho fotografií byla publikována i v zahraničních médiích. A teď připravuje knihu!

Tato kniha je první autorovou monografií, která se snaží představit veřejnosti jeho černobílé portréty, akty a experimenty s fotografickou technikou ICM (Intention Camera Movement). A jak je dnes dobrým zvykem, proto aby tato kniha vyšla, rozeběhl autor speciální crowdfundingovou kampaň na portálu pointa.cz.

Karel Ševčík - kniha 2

O knize
Jedná se o kurátorský výběr prací, které v roce 2018 v listopadu visely ve výstavních prostorách Muzea moderního umění Andyho Warhola v Medzilaborcích. Výběrem fotografií se zaobíral nejen autor, ale celek korigovali kurátoři a pracovníci muzea. Katalog, který vychází až nyní, je tak vzpomínkou na tuto událost a nostalgickým výběrem fotografií z autorovy fotografické figurální tvorby z období let 2009–2018.

Karel Ševčík - kniha in

Pro koho je kniha určena?
Kniha je určena každému, kdo má rád černobílou portrétní a aktovou fotografii. Snaží se oslovit všechny, kteří mají rádi umění nebo je oslovuje estetika a krása lidského těla zpodobněná i netradičními fotografickými technikami. Je určena všem, kteří se rádi zastaví a na chvíli zamyslí nad příběhy, které v sobě jednotlivé fotografie ukrývají. A pak pro okruh autorových přátel a rodiny, kteří s ním tento příběh, cestu na Slovensko a vše s tím spojené sdíleli.

Pokud budete mít chvíli, podpořte její vydání!

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.