Jakub Cejpek testuje EIZO CS2731

Publikováno: 19. dubna 2022 | autor Redakce
cs2731-og.png

Už více než 15 let chodí a leze Jakub Cejpek po horách celého světa a snaží se zachytit jejich krásu a atmosféru. Před 6 lety nadobro odložil těžkou fullframe techniku a fotí a natáčí výhradně na bezzrcadlovky, které mu umožňují fotit reportážním stylem a zachovat rychlost a lehkost i při náročnějším lezení.

Monitory EIZO jsem začal testovat výrazně dřív, než mi přišla nabídka vyzkoušet v průběhu roku postupně několik aktuálních modelů. Před 4 lety jsem se totiž rozhodl koupit si konečně slušný fotografický monitor a vybral právě ColorEdge CS230 (23", 1080 p).

I když už jsem poslední dobou tu a tam pokukoval po větším rozměru a rozlišení, vyhovoval mi spolehlivý a konzistentní výstup natolik, že jsem neměl důvod měnit. Teď mám ale možnost vyzkoušet novější a větší kousky a tak se pokusím sdělit mé subjektivní dojmy.

Nejsem technický fanatik a naopak chci u počítače trávit co nejméně času. Dlouhé nastavování mě drásá. Chci jen zapojit, rychle nainstalovat nutné minimum a pustit se do práce. Čas editace fotek chci i přes snahu o co nejlepší výsledek stáhnout na minimum

cs2731-rada-cs-1aa.jpg

Se „starým“ EIZO monitorem byl začátek trochu komplikovaný. Musel jsem si půjčit kalibrační sondu, nemalou chvíli se potrápit (díky mé neznalosti) s jejím nastavením, ale pak už jsem měl naštěstí vystaráno..

Celý test najdete na webu EIZO

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.