Hahnemühle – Papíry Deckle Edge, fotokarty a fotoknihy

Publikováno: 20. července 2023 | autor Redakce
obr-uvod-rs41-mood-photo-cards-dina5-01-lpr.jpg

Pátý díl osmidílného seriálu o uměleckých a fotografických papírech pro inkoustové tiskárny Canon, Epson a HP.

Obsah seriálu

  • Představení firmy Hahnemühle a jejího sortimentu
  • Udržitelné papíry Digital FineArt Collection – Natural Line
  • Matné papíry Digital FineArt Collection – Matt FineArt Smooth & Textured
  • Lesklé papíry a plátna Digital FineArt Collection – Glossy FineArt & Canvas FineArt
  • Deckle Edge, fotokarty, fotoknihy
  • Archivace a certifikace fotografií, Hahnemühle Certified Studio
  • Papíry pro studenty a začínající umělce – Hahnemühle Photo
  • Zacházení s papíry, tisk se správou barev, technická podpora

V nabídce Hahnemühle najdeme nevšední lahůdky a tyto si nyní představíme. Nepůjde o výčet dalších druhů papírů, ale o netradiční a jedinečné formáty již dříve představených médií třídy Hahnemühle Digital FineArt.

Fotokarty: nevšední demonstrace portfolia nebo dárek

Fotokarty (FineArt InkJet Photo Cards) jsou kolekcí k „mobilní“ prezentaci portfolia, mohou sloužit jako luxusní pozvánka nebo jako krásný dárek. Prémiové fotokarty se zaoblenými rohy vám nabízí mnohostranné kreativní možnosti využití. Sedm různých, čtenářům tohoto seriálu již známých papírů Hahnemühle najdete v elegantní kovové krabičce Photo Rag 308, Museum Etching, FineArt Pearl, Photo Rag Baryta, Photo Rag Ultra Smooth, FineArt Baryta a FineArt Baryta Satin.

obr-1-rs2688-hahnemuehle-inkjet-01-lpr.jpg

Každý fotograf-tiskař má tedy k dispozici fotokarty jak matné s hladkým nebo strukturovaným povrchem, tak fotokarty s jemným nebo vysokým leskem. Navíc může vybírat mezi dvěma velikostmi: 10,2 × 15,2 cm (10 × 15) a 14,8 × 21 cm (A5). Každé balení obsahuje 30 fotokaret.

Deckle Edge: papíry s přírodními okraji

Další lahůdkou v sortimentu Hahnemühle jsou papíry s přírodními, trhanými okraji. Exkluzivní umělecké listy k výrobě jedinečných a limitovaných edic, to je kolekce Hahnemühle Deckle Edge.

obr-2-rs92-dfa-buttenrandpapiere-2-lpr.jpg

Dejte tiskům v plovoucích (float) rámech mimořádný ráz. Hahnemühle FineArt Photo Rag 308 g/m², William Turner 310 g/m² a Museum Etching 350 g/m² jsou k dispozici s ručně trhanými okraji na všech čtyřech stranách. Tyto exkluzívní archy jsou v nabídce ve formátech A3+ a A2. Navíc papír William Turner 310 g/m² je tzv. mould-made paper, tedy papír vyráběný metodou drátěné sítě na válcové formě vycházející z tradiční ruční výroby.

obr-3-rs841-dfa-buttenrandpapiere-2-lpr.jpg

Tím je zaručena jeho mimořádná pevnost v každém směru, protože jeho vlákna mají náhodnou (všestrannou) orientaci. Díky kolekci Deckle Edge získávají fineartové papíry pro inkjetový tisk krásný půvab tradičních papírů pro umělecké účely. Ručně trhaný okraj najdete pouze u Hahnemühle.

Lněná alba: výroba luxusních fotoknih

Uchovávejte své nejkrásnější obrazy a vzpomínky ve fineartovém inkjetovém lněném albu od Hahnemühle. Ať už jde o svatební fotky, rodinné portréty nebo portfolio osobních fotografií, inkjetová fineartová fotoalba Hahnemühle jsou pro svůj záměrně strohý a moderní design všestranně použitelná. Lněná alba, vyrobená s láskou k detailu v Německu, upoutávají svou kvalitní vazbou.

obr-4-rs2380-hahnemuehle-leinenalben-sandgrau-mood-lpr.jpg

Len je přírodní vlákno, jehož vlastnosti činí fotoalbum odolným proti oděru, odpuzuje špínu a disponuje dlouhou životností. Ochranu tisků zajišťuje vazba s papírem na přední i zadní straně a se dvěma listy prokladového papíru. Lněné album obsahuje dva páry šroubů, které umožňují variabilní doplňování až na 40 fineartových tisků. Album je k dispozici ve dvou neutrálních barvách – černé a módní světle pískově šedé. Je možné si vybrat mezi třemi různými formáty: A4 na šířku, A3 na šířku a čtvercovým 12 × 12″ (30,5 × 30,5 cm).

obr-5-rs2381a-hahnemuehle-a-leinenalben-schwarz-mood.jpg

Pro veškeré desky alb jsou připraveny čtyři skvělé varianty papírů Photo Rag coby jejich náplň – jsou předvrtané, nabigované a v balení nechybí prokladové listy. Takto lze vyhotovit vysoce individuální alba s dlouhou životností. Pro oboustranný tisk jsou určeny tyto dva papíry do alb Hahnemühle: Photo Rag Book & Album 220 g/m² a Photo Rag Duo 276 g/m². Pro jednostranný tisk pak dvojice Photo Rag Satin 310 g/m² a Photo Rag Pearl 320 g/m².

obr-6-rs2365-hahnemuehle-a-leinenalben-schwarz-detail-schrauben-lpr.jpg

Kompletní sortiment produktů Hahnemühle najdete na www.fomei.com/hahnemuehle.


Celý článek najdete v červencovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv07-23-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.