Full HD projektor HP CC200 aneb jak jsem se zamiloval

Publikováno: 30. května 2023 | autor Redakce
prehravani-videi-z-mobilu-a-porovnani-velikosti.jpg

Tento přístroj se vážně hodí snad každému. Při dnešním výběru vlastních a hlavně profesionálních filmů, videí a streamů jej lze ihned doporučit. I proto jsme si tuto potřebnou a relativně velmi dostupnou hračku vypůjčili k testování.

Ty tam jsou doby křehkých a těžkých projektorů s různými omezujícími nároky na umístění, manipulaci a druh signálu. V případě HP CC200 se jedná o kompaktní projektor s Full HD rozlišením 1920 × 1080 obrazových bodů. Disponuje svítivostí 100 ANSI lumenů.

a98i9675.jpg

Základní ozvučení zajišťují stereo reproduktory s celkovým výkonem 6 W. Pro přehrávání médií jsou přítomny dva USB porty. Léto je za dveřmi, výlety na chatu a do přírody a ke známým jsou před námi. Ideální věcička nejen pro volný čas, ale i do kanceláře – vlastně kamkoli.


Hlavní vlastnosti

  • Systém projekce: LCD
  • Rozlišení: 1920 × 1080 px
  • Jas: 100 ANSI lumenů
  • Formát obrazu: 16:9
  • Rozhraní: HDMI, 2× USB 2.0, sluchátkový výstup
  • Barva: bílá a šedá
  • Hmotnost: 1,41 kg
  • Dálkové ovládání v balení: ano
  • Cena: cca 4990 Kč

U projektorů, ať už jsou jakékoli, je výhodou jejich nepřímé světlo, takže si každopádně oproti TV či monitoru šetříte oči. Navíc projektory, zvláště takové jako je námi testovaný HP CC200, jsou velmi oblíbené. Proč? To dokazuje tato světlá téměř krychlička. Je malá, skladná, až subtilní, má příjemný design, váží proklatě málo, a tudíž se vám vejde do jakéhokoli prostředí.

a98i9678.jpg

Důležité intuitivní ovládání a univerzalita

Díky své bohaté konektivitě, která patří k důležitým vlastnostem tohoto projektoru (dva USB porty, jeden sluchátkový výstup a hlavně HDMI) si můžete přehrávat videa a filmy vlastně odkudkoli. Mně se hodil venku na chalupě při přehrávání cestovatelských videí a vlastnoručně sestříhaných filmů rodině a dalším příbuzným, čímž jsem vyplnil jeden z květnových svátečních dnů. Má až obdivuhodnou svítivost a hlavně s ním můžete promítat i ve světnici na chalupě jako já, nepotřebujete velký prostor ani promítací sál.

a98i9679.jpg

Ostatně jeho šestiwatové reproduktory jsou na malé prostory jako dělané, do větších by to už asi chtělo přídavné reproduktory. Ženská část naší rodinky následně uvítala nezávislost na jediném televizním přístroji, který zabrali muži se svými sportovními přenosy a věnovala se v klidu ve druhé místnosti Disney seriálu. Připojit tedy můžete streamovací zařízení typu Chromecast či Firestick a sledovat oblíbené filmy a seriály bezdrátově. Přes rozhraní HDMI lze připojit také smartphone, tablet, notebook a rychle se tak dostat k videoobsahu, který chcete prezentovat bez jakékoli další kabeláže. Smartphone i notebook jsem si vyzkoušel, tablet jsem neměl k dispozici, takže k hodnocení přidávám vedle známky VÝBORNÝ ještě svou vlastní NA POHODU.

Promítání

Výrobce uvádí: „Projektor díky jeho rozměrům přemístíte na požadované místo a promítat můžete na plochu o velikosti až 80 palců ze vzdálenosti pouhých 2,1 metru. Zážitky při sledování obsahu na velkoplošné obrazovce si dopřejete i v malých bytech a prostorách. Součástí je dálkové ovládání, takže ideální obraz je otázkou několika stisknutí tlačítka.“ Vše jsem svým testem ověřil a potvrdil. Dokonce mohu říct, že při podvečerním a večerním promítání jsem se o vzdálenosti moc nestaral a obraz byl i při promítání na nepříliš hladkou zeď krásně reprodukovaný.

pohled-zpredu-predni-reproduktor-a-projektor.jpg

Nová LED optika použitá v tomto přístroji se vyznačuje dle výrobce dlouhou životností a dle mého testování výraznou reprodukcí barev. Prakticky je obraz tohoto projektoru jasný a živý i za denního světla, takže jeho již výše zmíněné univerzální využití je dané. Patří do kanceláře či do školy, použijete ho jako domácí kino a díky výbornému poměru cena/výkon a robustnosti se nemusíte bát ho brát s sebou na víkend na chatu či chalupu a letní posezení v místnosti či u táboráku.

Plusy

  • příjemný a atraktivní design, malý kompaktní, lehce přenosný
  • Full HD 80″ obraz z 2,1 m
  • součástí balení 84″ přenosné projekční plátno
  • bohatá konektivita HDMI, USB, AUX 3,5mm jack
  • životnost 20 tisíc hodin
  • stereo reproduktory 6 W
  • kompatibilní s Google Chromecast a podobnými zařízeními toho typu, což umožňuje bezdrátově sledovat obsah na streamovacích službách (Netflix, Disney atd.)

Minusy

  • možná bychom chtěli mít na výběr další, praktičtější, tmavší a barevnější varianty přístroje

 


Celý článek najdete také v červnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv06-23-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.