Fotograf roku 2020 – vyhodnocení 1. tématu Zátiší

Publikováno: 20. prosince 2019 | autor Kateřina Davidová
Fotograf roku 2020 – vyhodnocení 1. tématu Zátiší

1. téma 20. ročníku soutěže Fotograf roku už zná své vítěze! Zajímá vás, které snímky vybrala odborná porota?

Fotografické zátiší, které se anglicky výstižně nazývá still life (stálý život), převzalo základy ze zátiší výtvarného. Tomuto žánru se věnovali mj. Leonardo da Vinci, Giotto di Bondone nebo Albrecht Dürer. Fotografické zátiší je žánr, který klade obzvlášť velký důraz na detail a zároveň na celkovou kompozici, nasvícení a atmosféru snímku. Našimi nejznámějšími fotografy zátiší byli Josef Sudek a Jaromír Funke. Prvně jmenovaný byl jednoznačně pro klasicky výtvarné, až nostalgicky snivé podání zátiší, kdežto jeho současník a přítel Jaromír Funke byl propagátorem moderní formy.

Vítězné snímky prvního tématu 20. ročníku soutěže FOTOGRAF ROKU najdete v lednovém vydání časopisu FOTOVIDEO, které je už v prodeji. Nahlédněte do galerie tématu ZÁTIŠÍ: zde.

Kristína Dubovická Fragility

Naše prestižní a oblíbená fotografická soutěž, která vychovala a podchytila velkou řadu talentů, inspirovala a pobavila desítky tisíc fotografek, fotografů a videotvůrců všeho věku, je vlastně nekonečná. Existuje už 20 let, tento ročník je tedy jubilejní a my věříme, že vás bude o to více bavit. Můžete ji sledovat a samozřejmě do ní vkládat své snímky a videa na webu www.fotografroku.ifotovideo.cz

Fotoklub, jehož členové získají nejvíce bodů v naší soutěži, vítězí. Zveme do naší soutěže další (i slovenské) fotokluby.

Rovněž vítězí i škola, jejíž žáci nebo studenti získají celkově nejvíce bodů v naší celoroční soutěži. Zde mají šanci ukázat svůj um fotografové od 12 do 20 let. Přihlásí se další?

Podívejte se, co vše vám přináší lednové FOTOVIDEO, které je právě na stáncích: POKRAČOVAT

Nechce se vám obíhat trafiky? Využijte nabídky předplatného a mějte svůj časopis ve schránce dokonce o den dříve! Navíc tím výrazně ušetříte oproti pultové ceně a získáte dárek třeba v hodnotě 1.000 Kč! Nabízíme předplatné tištěného časopisu s dárky a také v elektronické podobě s výhodnou cenou. Předplatit FotoVideo lze také ve Slovenské republice.

Více o předplatném ZDE.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.