Fotíme domácí mazlíčky

Publikováno: 9. listopadu 2016 | autor Redakce
Fotíme domácí mazlíčky

Jste chovateli ať už čehokoli co má čtyři nohy, peří, nebo to zarytě setrvává pod vodní hladinou vašeho akvária? Máte chuť si svého svěřence zvěčnit, jak jen nejlépe to jde? Má váš kocour své webovky a profil na facebooku a potřebuje o třídu lepší fotky než sousedovo číča?

Datum vysílání :

Čtvrtek, 17. Listopad 2016 - 18:30

Lektor: Karel Pobříslo

Co Vás čeká

Hodně povídání o zvířátkách v ateliéru i mimo něj.
Focení domácích mazlíčků je nesmírně obšírná fotografická disciplína, o které se domnívám, že ji ani nelze postihnout celou. Fotografické řemeslo tady jde ruku v ruce se znalostí toho, či onoho živočišného druhu a těch je, česky řečeno, požehnaně. Jinak se fotí rybičky v akváriu a jinak kůň … Pro to jsem tenhle živý kurz pojal jako více méně otevřené fórum na dané téma, kterým vás provedu já co by dlouholetý profesionální fotograf a lektor s téměř desetiletou praxí a zároveň budete mít možnost sdílet své zkušenosti s ostatními účastníky kurzu.

Obsah

Co vás tedy čeká konkrétně?
Spousta teorie podložená praktickými ukázkami, která vás zasvětí do pojmů, jako jsou čas, clona, ISO, ohnisková vzdálenost, barva světla …, kdy a jak je použít a jak se jimi nechat co nejméně svazovat. A pro to, že je řeč o zvířátkách, nenecháme se zcela pohltit fotografickými pojmy, ale bude se mluvit i o našich mazlíčcích. O tom, že hloupá zvířata neexistují o tom, jak je naším fotografickým snažením co nejméně, pokud vůbec, stresovat. Jak využít jejich rituálů a biologických potřeb pro naše snažení. Jak připravit prostředí ve kterém se bude fotit …To vše s ohledem alespoň na ty základní a nejčastěji chované druhy. Ale řeč bude třeba i o tom, i když jen v základu, jak fotografie vybírat, třídit a finálně zpracovávat.

Pro koho je kurz určen

…komu jsou tedy dveře otevřené?
Každému, kdo by si rád rozšířil své fotografické obzory v téhle nesmírně pestré fotografické disciplíně, ale právě tak i tomu, kdo do ní hodlá vstoupit prvně a nese si sebou alespoň základní fotografické znalosti. Každému, kdo uvítá o málo otevřenější diskuzní fórum, než je zvykem na běžných fotokurzech.

A komu tenhle kurz určitě určen není? Tomu, kdo touží po fotografiích divokých zvířat v divoké přírodě, případně v ZOO.

Více informací o kurzu zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.