Exkluzivní workshop bromolejotisku s Tomášem Raslem a Janem Horáčkem

Publikováno: 14. dubna 2023 | autor Redakce
bromolejworkshop-rasl.jpg

U příležitosti oslav 140. výročí narození Františka Drtikola připravila Galerie Františka Drtikola v Příbrami workshop bromolejotisku.

Tato historická fotografická technika, zvaná též ušlechtilý tisk byla populární především u piktorialistů na přelomu devatenáctého a dvacátého století. V Čechách se bromolejotiskem zabýval také František Drtikol nebo Josef Sudek či Jaroslav Krupka.

015-les-bromolej.jpeg

Někteří výtvarní umělci tento postup používají dodnes, tento proces zažívá nyní svou renesanci. Rukodělnost procesu, tisk barvou a nově vznikající přetisk fotografie je mimořádně obohacující zážitek. Každý obraz je tak svébytným originálem.

bromolej-rasl-remizek-2018-b.jpeg

Na tomto víkendovém kurzu bude každý účastník pracovat na celém procesu  vytváření pod vedením zkušených lektorů Tomáše Rasla a Jana Horáčka.

Workshop je součástí doprovodného programu k výstavě Drtikol_Pinkava, Pinkava_Drtikol. Víc informací k výstavě naleznete zde.

023-bromolej.jpeg

Praktické informace

Každý účastník si odnese ručně zhotovený bromolej (formát do velikosti 20 × 30cm). Protože půjde o čerstvý tisk, adjustace bude pro transport umístěna do krabice, tisku je možné se dotknout až po několika dnech.

013-bromolej-fotokomora.jpeg

Cena workshopu je 2900 Kč. Rezervační záloha 1500 Kč je splatná do 30. 4. 2023, samotný workshop se pak koná 13. května 2023. Doplatek 1400 Kč se platí na místě v den konání workshopu HOTOVĚ. V případě zrušení či neúčasti ze strany přihlášeného je storno poplatek 50 % ze zálohy, tzn. 750 Kč. Workshop se uskuteční při minimálním počtu 10 účastníků. V případě zrušení workshopu ze strany galerie se záloha vrací.


Formulář pro přihlášení


Cena zahrnuje:

  • veškeré vybavení dílny a materiál
  • výslednou fotografii adjustovanou v krabici (formát do velikosti 20 × 30 cm)
  • drobné občerstvení
  • vstup za 1 Kč na výstavu Drtikol_Pinkava, Pinkava_Drtikol
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.