Co je potřeba k zachycení správného okamžiku?

Publikováno: 1. února 2023 | autor Redakce
sandisk-extreme-pro-portable-ssd-v2.jpg

Platformy pro krátká videa jsou dnes stále populárnější. Z konzumentů obsahu se stávají jeho tvůrci – v současné době je na celém světě více než 50 milionů tvůrců obsahu a přes dva miliony profesionálních individuálních tvůrců, kteří se tvorbě obsahu věnují na plný úvazek.

Ať už se jedná o zavedené umělce, novináře nebo nadšené začínající talenty, tito tvůrci obsahu obohacují náš svět a mohou nás inspirovat. Zároveň se tvůrci obsahu neustále snaží vyniknout bohatostí a čerstvostí svého obsahu a zvýšit svůj dosah.

Problémy s obsahem UHD

Tisíce tvůrců vytvářejí každý den miliony obsahových děl a rychle se objevují nové platformy a formáty.  Protože se tvůrci obsahu snaží zvýšit kvalitu svého obsahu, aby si získali velké množství příznivců, přecházejí na profesionální digitální zrcadlovky/bezzrcadlovky nebo špičkové chytré telefony.

To znamená natáčení v nejvyšší kvalitě – v rozlišení 4K a dokonce 8K. 4K obvykle označuje zobrazovací zařízení nebo obsah, který má horizontální rozlišení zhruba 4 000 pixelů a vertikální rozlišení do 2 000 pixelů, zatímco 8K má přibližně 8 000 pixelů horizontálně a více než 4 000 pixelů vertikálně. Obě rozlišení, 4K i 8K, se označují jako ultravysoké rozlišení (UHD). 8K má také šestnáctkrát vyšší rozlišení než standardní HD a čtyřikrát vyšší rozlišení než 4K.

sandisk-extreme-pro-sdxc-uhs-ii-256-gb.jpg

Nejnovější fotoaparáty a chytré telefony sice umožňují zachycení vysoce kvalitního obsahu, ale správa a ukládání stále větších souborů takového UHD obsahu mohou být problematické. Jinými slovy, video natočené v rozlišení 8K bude mnohem větším souborem a bude vyžadovat mnohem více digitálního úložiště než stejně dlouhé video natočené ve standardní kvalitě. Tvůrci však přesto chtějí natáčet ve vyšších rozlišeních, protože jim nabízejí bezkonkurenční čistotu a ostrost obrazu, kterou jejich příznivci očekávají.

Řešení pro ukládání dat jsou stejně důležitá jako fotoaparát nebo chytrý telefon

Nedostatek úložného prostoru může pro tvůrce obsahu znamenat katastrofu. Při zachycování jedinečných okamžiků se nechtějí nechat omezovat nespolehlivým nebo nedostatečným úložištěm, protože by to mohlo znamenat, že budou muset buď smazat část obsahu ze svého zařízení, aby se tam vešly nové fotografie a videa, nebo že nezachytí něco, co by mohlo být mimořádně zajímavé.Navíc záznam, uchovávání a zpracování UHD obsahu vyžaduje vysoce výkonná a spolehlivá úložná řešení.

sandisk-extreme-pro-sdxc-uhs-ii-.jpg

Pro tvůrce obsahu jsou k dispozici různá řešení pro mobilní použití, například přenosné disky SSD, karty SD a karty microSDTM. Například karty SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-II nabízejí vynikající výkon, který profesionální fotografové a kameramani potřebují k zefektivnění každého tvůrčího projektu od přípravy až po postprodukci. Tyto karty bezproblémově zachycují nepřerušované video v rozlišení 8K, 4K a Full HD ve filmové kvalitě a stávají nenahraditelnými společníky tvůrců obsahu.

Skvělými pomocníky tvůrců obsahu a velmi žádanými produkty jsou také přenosné SSD disky. SSD disky, jako je SanDisk Extreme PRO Portable SSD, poskytují vysoký výkon v odolném a spolehlivém úložném řešení. Tyto SSD disky s technologií NVMe poskytují neuvěřitelně vysokou rychlost čtení/zápisu až 2 000 MB/s a kapacitu až 4 TB.

sandisk-extreme---extreme-pro-portable-ssds2.jpg

Navíc jsou vybaveny ochranou proti pádu z výšky až dvou metrů a odolností proti vodě a prachu IP55, takže tvůrci obsahu se mohou soustředit na pořizování těch nejlepších záběrů při plnění nejnáročnějších úkolů v reálném světě.

Pokud jde o úložná řešení, existuje nepřeberné množství možností, od karet SD přes cloudová úložiště až po disky SSD a HDD. Je však důležité porozumět potřebám nebo případům použití a podle toho investovat do správného řešení úložiště, abyste mohli své nejlepší okamžiky i nadále zachycovat a sdílet se světem.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.