Celá generace ztracených vzpomínek

Publikováno: 25. ledna 2017 | autor Redakce
Centrum FotoŠkoda

Zvláštní titulek, že? K tomuto tématu se vrací snad každý fotograf. Někdo pravidelně, někdo občas a někdo jen v mysli. Když se staré fotografické práce či záznamy ztratí, je z toho smutek a touha vše vrátit zpět. A my proto v koutku duše věříme, že si o svátcích najdete trochu času a projdete fotografický archiv, uspořádáte si ho, zazálohujete a hlavně si vyvoláte své fotky.

Vyhněte se ztrátě všeho!

Komu z nás se ještě nestalo, že by mu „odešlo“ paměťové médium i se snímky z výletu, celé dovolené nebo rovnou s několika lety života, ať zvedne ruku. Jsou data, která ještě oželíme, ale přijít například o první roky potomka? Kdo něco podobného zažil, jistě věnuje správnému zálohování dat nějaký ten čas rád. Platí tři zlatá pravidla. Originál a záloha nesmí být geograficky na jednom místě, čím důležitější data, tím více by mělo záloh být, a konečně – zálohování by se mělo provádět pravidelně. Věnovali jsme se mu už v říjnovém a listopadovém vydání. Ale připomínat ho není nikdy zbytečné.

Je digitální záloha jistá?

V dnešní době používá většina z nás k zaznamenávání vzpomínek digitální fotoaparáty. A ruku na srdce, kdo z nás má všechna data pečlivě uspořádaná a bezpečně zálohovaná? Jak zamezit tomu, abychom jednoho dne nepřišli o všechny své cenné vzpomínky? Když odejdeme z bytu nebo auta, zamkneme dveře. Peněženku uložíme do kapsy, kterou následně svědomitě zapneme. Kolo upevníme ke stojanu kvalitním zámkem. Proč se stejně pečlivě nestaráme o bezpečí takové cennosti, kterou náš digitální archiv plný vzpomínek bezesporu je?

Vytiskněte si své vzpomínky a spoustu práce!

Vždy je výhodné mít to nejlepší z archivu v ruce nebo lépe v albu, nejlépe pak na zdi. Dobře vyvolaná fotografie je i v dnešní digitální době radost. V Centru FotoŠkoda pracují s tím nejlepším fotografickým papírem na trhu a navíc za vše ručí díky nejnovějším tiskovým technologiím, které nabízejí to nejjemnější podání celého spektra tónů a precizní barevné přechody. Samozřejmostí je barevná korekce, kterou provádí zkušení laboranti u každého snímku. Vždyť už jeden nejmenovaný básník prohlásil, že „vzpomínka je jediný ráj, ze kterého nemůžeme být vyhnáni“. Ano, tento moudrý výrok samozřejmě platí, ale zároveň lze jednoduše říct, že „vzpomínku si na zeď nepověsíš“. Svěřte svoje drahocenné fotografie do rukou těch nejlepších. Není lepší mít svoje nejdůležitější snímky vytištěné, abyste se jimi mohli těšit i po mnoha letech?https://www.fotoskoda.cz/fotobox/#/services ■

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.