Zastihnout Jakuba Šedivého v Čechách je umění

Publikováno: 18. prosince 2019 | autor Redakce
jakub-sedivy-p7261512.jpg

Při svých rozhovorech poznávám neuvěřitelné lidi. Kuba je jedním z nich − skromný a milý, odpovídá s úsměvem a zvládá toho opravdu hodně. Byl už účastníkem mnoha náročných expedic například do Patagonie, Thule Bherri v západním Nepálu, severního Norska a na severu Kanady ve Whitewater. Pro nás je ale důležité, že je skvělým outdoorovým fotografem.

Otázky kladl Rudolf Stáhlich, odpovídal a foto: Jakub Šedivý, www.jakubsedivy.com, Facebook: sedivyjakubphoto, Instagram: sedivyjakub

jakub-sedivy-dsc07026.jpgJakube, vás zastihnout v Čechách je asi umění, že? Jste prý pořád někde v horách? To stále fotíte?

Dobrý den, máte pravdu, v Čechách jsem v posledních letech moc času nestrávil. Často méně, než bych si přál, ale to se mi zvlášť v posledním roce daří napravovat, Vždycky jsem chtěl hodně cestovat, poznávat a taky jsem byl pořád až moc „zvědavej“. Většinu roku trávím v horách focením, na lyžích, pádlováním, v poslední době i na horském kole. Ono to všechno k sobě jde docela dobře, Například na vodě jsem jako profesionální sportovec strávil velkou část minulých deseti let.

Většinou šlo o expedice a místa velice těžko dostupná, mimo turistické cesty v horách či řeky ukryté v hlubokých údolích a kaňonech, kam se jinak než na kajaku nedostanete. Často jde o ...


Celý článek a kvalitně vytištěné fotografie najdete v tištěném lednovém vydání FotoVideo.
Více o obsahu celého lednového vydání roku 2020 najdete zde.

fotovideo-vice-casopisu-fv01-.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.