Z deníčku Barbory Reichové

Publikováno: 6. dubna 2022 | autor Redakce
5-re2-6205.jpg

S Bárou se potkáváme na našich stránkách po více než roce a jsme šťastní, že si na nás i přes vlastní covidovou anabázi udělala chvíli času a že nám hlavně umožnila nahlédnout do svého deníčku oficiální fotografky Českého olympijského výboru.

V minulém rozhovoru jsme si povídali o jejích soutěžních úspěších, tentokrát bude na vše víceméně sama. Je totiž nejen výbornou fotografkou, ale i skvělou vypravěčkou.

Báro, vidíme se po více než roce, vy jste mezitím prožila a nafotila mnoho dalších, nejen sportovních akcí a tou nejvýznamnější z poslední doby byla zimní olympiáda v Pekingu. Čím se lišilo focení na této olympiádě od jiných sportovních mítinků?

Obecně lze říci, že olympijské hry jsou vždy výjimečné a jiné než jakékoliv ostatní sportovní akce. Tedy pokud to mohu porovnat s tím, co jsem za svou kariéru měla šanci poznat fotit. Ovšem letošní zimní olympijské hry byly ještě o něco specifičtější než ty předchozí. Všichni – novináři, my fotografové, funkcionáři, ale i sportovci – jsme byli v tzv. closed loop, což by se dalo přeložit jako uzavřená smyčka.

3-re2-5647.jpg

Osobně jsem to nazývala bublinou, ze které nebylo možné vystoupit. Hostitelské město jsme tak poznali jen z oken autobusů, do kterých jsme nasedli hned před hotelem. Ten byl oplocen a nebylo možné ho opustit jinak než právě určeným autobusem, který nás dovezl k MMC (Main Media Center), odkud jsme pokračovali dalším autobusem na dané sportoviště.

Každé ráno začínalo testováním na covid výtěrem z krku v konferenční místnosti přímo v hotelu, která byla po dobu olympijských her změněna na provizorní testovací místo. Při vstupu na sportoviště nám byla změřena teplota a nošení respirátorů bylo povinné naprosto všude, včetně venkovních sportovišť.

5-re2-6205.jpg

Všechna tato přísná opatření byla prevencí proti šíření covidu, což se podařilo. Dalším extrémem bylo velmi chladné počasí, na horách se teplota pohybovala i kolem –30 stupňů, což byla velká výzva nejen pro sportovce, ale i pro nás fotografy.


Celý rozhovor najdete v dubnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-22-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.