WORLD´S X-PHOTOGRAPHERS ARE COMING TO PRAGUE!

Publikováno: 30. listopadu 2017 | autor Redakce
WORLD´S X-PHOTOGRAPHERS ARE COMING TO PRAGUE!

Zažijte svět X-Photographers na vlastní kůži! Kolektivní výstava prezentující celkem 27 fotografů z celého světa, kterou připravila společnost FUJIFILM, si dává za cíl ukázat rozmanitost fotografických témat a způsobů jejich zpracování. V rámci výstavy jsou naplánovány přednášky a praktické workshopy s vystavujícími fotografy v roli lektorů, které jsou otevřeny pro veřejnost.

KDY A KDE:

Vernisáž: čtvrtek 7. 12. 2017

od 18:00-20:00

Výstava: 8. 12. 2017-14. 1. 2018

CZECH PHOTO CENTRE

Seydlerova 4, Praha 5 – Stodůlky

Otevírací doba:

ÚT-PÁ 11:00-18:00

SO-NE 10:00-18:00

Vstupné: 50 Kč, snížené 30 Kč.

 

X-Photographers je světová fotografická elita pracující s fotoaparáty FUJIFILM řady X, neomezující se na určitá témata ani způsoby zpracování. Právě tato rozmanitost bude hrát na výstavě svoji důležitou roli. Tematický záběr fotografů je široký, výstava bude barevně rozdělena do 9 sekcí prezentující 9 témat. Kostru výstavy tvoří 9 českých X-Photographers, každý zastupující jedno téma, které doplní 18 světových X-Photographers přinášející jiné přístupy a způsoby zpracování. Výstava tak bude konfrontovat českou fotografii s tou světovou v jedinečných prostorách Czech Photo Centre.

Výstava X-Photographers přináší do Česka jedinečnou tvorbu světových fotografů, umělců, dobrodruhů, jež jsou také držiteli prestižních ocenění jako je World Press Photo, Sony World Photography, International Photography of the Year nebo Czech Press Photo. Jejich fotografie jsou také často publikovány ve věhlasných tiskovinách, jako časopis TIME, The New York Times, the Guardian a další.

„Je nám ctí, že tolik světových X-Photographers přijalo naše pozvání účastnit se této velkolepé výstavy a většina z nich se i osobně zúčastní slavnostního zahájení nebo v průběhu výstavy přijedou přednášet a vést workshopy. Jsme velmi rádi, že můžeme do Česka přivést tolik skvělých fotografů, kteří budou určitě inspirací pro ostatní, amatérské i profesionální fotografy,“ říká organizátorka výstavy Aneta Změlíková z české pobočky FUJIFILM.

Jak vznikla skupina X-Photographers? Společnost FUJIFILM je známá svým přístupem v naslouchání požadavků svých zákazníků – fotografů fotící na techniku FUJIFILM. Proto vytvořila skupinu vybraných fotografů, kteří testují nejnovější modely přímo „v terénu“. Dávají tak zpětnou vazbu zpět designérům a také sdílejí své zkušenosti s veřejností. K významu „X“ se pojí jednak řada X bezzrcadlových digitálních fotoaparátů a „X“ také značí obecně něco neurčitého, což právě dává fotografům volnou ruku v jejich tvorbě. Skupina X-Photographers vznikla v roce 2012 a dnes má již přes 500 členů z 60 zemí světa s vlastní online galerií zde.

Doprovodný program výstavy najdete na zde v sekci aktuální výstavy – X-Photographers nebo také na Facebooku World´s X-PHOTOGRAPHERS in Prague.

300-300-2.png

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.