Výstava ve 400 ASA Gallery – Antonín Kratochvíl – David Bowie

Publikováno: 20. října 2022 | autor artmagazin.eu
artmagdsc-6471-kopie.jpg

Galerie 400 ASA na pražském Smíchově zve na výstavu fotografií Antonína Kratochvíla věnovanou Davidu Bowiemu, navštívit ji můžete až do 5.12.2022.

„Já se jen snažím najít světlo. Chceš jít se mnou?“
Bowie potáhl ze své marlborky. A byli pryč.

Píše se rok 1997 a v newyorské čtvrti Meatpacking District se jednoho dne odehraje mimořádná fotografická fúze Antonína Kratochvíla s Davidem Bowiem, z níž vzejde série slavných, ikonických portrétů. Na place se tehdy setkali dva rovnocenní padesátníci žijící si své vlastní životní vzlety a pády, oba ve fázi, kdy nacházeli svou osobní i uměleckou rovnováhu nesporné kvality, originality a nadžánrovosti.

artmagdsc-6471-kopie.jpg

Antonína Kratochvíla i Davida Bowieho spojují charakteristické vlastnosti – nespoutanost a živelnost, ale i charismatický prožitek radosti a vděčnosti z naplnění jejich vysoce kreativních a originálních kariér. Jejich dávné frajerství se mění ve vyzrálé sdělení, vzkaz o důležitosti významu těchto impozantních umělců. V jednom z rozhovorů David Bowie říká: „Netuším, odkud jdu, ale slibuji, že vás nebudu nudit.“ To samé platí i pro fotografický kredit Antonína Kratochvíla: „vědět, jak vidět a porozumět“.

Více najdete na Artmagazin.eu

logo-artmagazin.png

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.