Výstava nazvaná PRŮMĚTY DO ŽENSKÉ POSTAVY

Publikováno: 24. září 2019 | autor Redakce
spolek-triatricet-pozvanka---stranka-1.jpg

Zveme vás na obsáhlou společnou výstavu fotografií dvou známých osobností české kultury, fotografky Terezy z Davle a herce Hynka Čermáka, která bude k vidění od 5. října. Kurátorem výstavy je Petr Svoboda, zakladatel a emeritní ředitel Galerie výtvarných umění v Mostě.

Oba autoři se od samého počátku svých fotografických kariér věnují převážně ženskému aktu, oba až na výjimky spolupracují pouze s amatérskými modelkami. A oba jsou v oblasti fotografie autodidakty. Ovšem zatímco pro Terezu z Davle se focení stalo profesí, pro Hynka Čermáka zůstává především koníčkem. Obsáhlá výstava v čáslavském Dusíkově divadle je první společnou prezentací jejich prací. V jejím rámci se Tereza z Davle představí výběrem z cyklů Neue Madchen a Gluteus Maximus, zatímco Hynek Čermák vystaví průřez svojí dosavadní tvorbou.

spolek-triatricet-pozvanka---stranka-2.jpg


Výstava nazvaná PRŮMĚTY DO ŽENSKÉ POSTAVY potrvá do konce prosince a bude z ní vydán reprezentativní katalog coby třetí svazek edice uměleckých publikací Picturis; získat jej lze prostřednictvím kampaně na webu Startovač: https://www.startovac.cz/projekty/katalog/

Akce se koná díky finanční podpoře ze strany města Čáslavi, Středočeského kraje, soukromých společností a individuálních dárců, kteří si přáli zůstat nepoznáni.

Spolek Třiatřicet ve spolupráci s Dusíkovým divadlem Čáslav a ZUŠ Čáslav.

David Novák
předseda spolku Třiatřicet
http://triatricet.webnode.cz
https://www.facebook.com/triatricet/

spolek-triatricet-pozvanka---stranka-3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.