Výstava fotografií Rudolfa Junga z cyklu Stromovka mezi večerem a nocí (2006 - 2017)

Publikováno: 8. března 2017 | autor Redakce
Rudolf Jung

Nikon Photo Gallery uvádí od 23. března 2017 pro veřejnost výstavu fotografií českého fotografa Rudolfa Junga z cyklu Stromovka mezi večerem a nocí (2006 – 2017).

Rudolf Jung se narodil a stále žije v Praze. Začal fotografovat asi v 16 letech, aby dokumentoval život v prostředí sportovního létání. Později rozšířil témata na krajinu, dokument a portrét. V letech 1980 až 1983 absolvoval Institut výtvarné fotografie (IVF) a následně v letech 1985 – 1994 FAMU (prof. ŠMOK a prof. Vojtěchovský). Má za sebou 29 samostatných výstav a na 40 společných. Dnes se věnuje figurální fotografii (Fragmenty), uměleckému portrétu, letecké fotografii, dokumentuje nenápadné změny města Prahy (Vnější a vnitřní periferie Prahy). Je členem Asociace profesionálních fotografů a Spolku M.

Výstava fotografií "Stromovka - mezi večerem a nocí" je dlouhodobou výpovědí o soužití fotografa s jedním ze zásadních kusů přírody uvnitř Prahy, sdělením o jeho rozmlouvání s prostorem Stromovky a jejími artefakty na pomezí večera a noci. Cyklus vznikal v průběhu posledních 10 let, prolíná se v něm práce jak na klasických černobílých materiálech, tak i práce využívající nové digitální technologie. Tato výstava je výběrem obou a snaží se postihnout prostor Stromovky v době, kdy park lidé v pozdních hodinách opouštějí, a Stromovka je na krátkou dobu vrácena sama sobě.

Na otázku, co by rád fotografoval, Rudolf Jung odpovídá: “Je to složitější. Jak tvrdil profesor Šmok  fotografie je řeč, která sděluje něco obrazem. Takže když chci něco říct, řeknu to takhle. Když nemám co říct, jsem zticha.”

Výstava v Nikon Photo Gallery potrvá do 1. května 2017.

Více informací najdete zde.

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.