Výstava fotografií George Karbuse / Příběhy divokého oceánu

Publikováno: 14. srpna 2017 | autor Redakce
Foto: George Karbus

Nikon Photo Gallery uvádí od 24. srpna 2017 pro veřejnost výstavu fotografií George Karbuse – Příběhy divokého oceánu.

Před dvanácti lety se domovem George Karbuse stalo západní pobřeží Irska. V obřích vlnách Atlantiku našel nejen sám sebe, ale také přátelského divokého delfína, který mu změnil život. Inspirován delfíním kamarádem se vydává i s rodinou na cesty po světových oceánech, kde se setkává tváří v tvář s kosatkami drsné Arktidy a obřími keporkaky jižního Pacifiku. Jeho láska k přírodě a fotografii hraničí až s posedlostí a hluboce se odráží v jeho snímcích.

Snažím se zachytit krásy našeho úžasného světa a ukázat lidem opravdové poklady života. Doufám, že mohu lidi inspirovat, aby žili ve větší harmonii s přírodou,“ popisuje svůj vztah k fotografii George Karbus

Jeho práce je uznávaná po celém světě a svědčí o tom i trofeje z nejprestižnějších fotografických soutěží světa, jakými jsou Nature´s Best Photography, Outdoor Photographer of the Year nebo Red Bull Illume. Jeho služby pravidelně využívají i takové firmy jako Nikon, Red Bull nebo Suunto. Jeho díla byla vystavována ve světových galeriích ve Washingtonu, Hong Kongu, Londýně a Japonsku. Pravidelně publikuje v časopisech Nature´s Best, BBC Wildlife magazine, BBC Focus, Nikon Pro, Outdoor Photography.

V roce 2014 George Karbuse oslovila společnost Nikon a požádala ho, aby otestoval tehdy novou vlajkovou loď fotoaparát Nikon D4s. Jeho fotografie pořízené tímto fotoaparátem byly použity v propagačních materiálech společnosti Nikon. Společně s dalšími dvěma fotografy účinkoval v krátkém filmu Dedicated věnovaném tomuto produktu.

Výstava v Nikon Photo Gallery potrvá do 24. září 2017.

GEORGE KARBUS - Příběhy divokého oceánu

24.8. - 24.9. 2017

Nikon Photo Gallery

Újezd 19, Praha 1 - Malá Strana

www.nikonphotogallery.cz

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.