Výstava DISEGNO INTERNO je tu

Publikováno: 3. března 2024 | autor Redakce
disegno-interno-d.programy-1.jpg

Už od 3. března můžete navštívit dlouho chystanou expozici, která představí veřejnosti průřez dosavadní tvorbou surrealisty světového jména Jana Švankmajera u příležitosti jeho blížících se 90. narozenin.

Těšit se můžete na koláže, grafiku, objekty, knižní ilustrace, loutky, mediumní kresby, taktilní experimenty a filmové projekce. Rovnocennou součástí výstavy bude malířské, kreslířské a grafické dílo autorovy manželky a letité spolupracovnice Evy Švankmajerové. Kurátorem výstavy je vedoucí uměleckého oddělení GASK Richard Drury. Výstava bude k vidění do 4. srpna 2024 a my vás na ni srdečně zveme!

disegno-interno-d.programy-1.jpg

K výstavě je přichystán bohatý doprovodný program, který zahrne nejen projekce Švankmajerových filmů, ale také sérii přednášek a komentovaných prohlídek. Lektorské centrum GASK připravilo několik edukačních programů pro školy, výtvarné dílny pro rodiny s dětmi a workshopy s tematikou animace, koláže a asambláže. Doprovodný program se bude konat po celou dobu výstavy, jeho celkový přehled najdete v příloze anebo na našem webu.

Výstavě je věnována také krajská výtvarná soutěž KUNSTKAMERA, do které se mohou v různých kategoriích zapojit žáci základních, středních a základních uměleckých škol. Nejlepší práce budou vystaveny v naší galerii a výherci se mohou těšit na zajímavé a hodnotné ceny. Slavnostní vyhlášení výsledků za účasti představitelů kraje se uskuteční v úterý 28. května 2024.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.