Výstava Česká divadelní fotografie se chýlí ke konci, o víkendu láká na bohatý doprovodný program pro děti, seniory i fotografy

Publikováno: 15. června 2018 | autor Redakce
Tvůrčí dílna_ Portréty hvězd_m

Jen do 24. června je možné navštívit v Obecním domě unikátní výstavu Česká divadelní fotografie 1859–2017, která nabízí příběh historie českého divadla od  poloviny 19. století až po současnost pohledem objektivu fotografického aparátu.

KDY A KDE:

Obecní dům Praha

Denně: 10.00 - 19.00 hod.

O víkendu 16. a 17. června návštěvu výstavy zpestří workshopy pro děti i seniory. Rodiče s dětmi si v sobotu po prohlídce výstavy mohou zajít do nedalekého Edukačního centra Galerie hlavního města Prahy, kde na ně budou čekat kostýmy a rekvizity a kde se mohou nechat zvěčnit jako divadelní hvězdy. V neděli slavíme Den otců a děti si z výstavy mohou odnést originální dárek vyrobený na principu starodávné camery obscury. Na nedělní workshop je nutná rezervace předem. Pro seniory je pak na nedělní večer připraven workshop s názvem Emoce a pohyb ve fotografii.

Profesionální i amatérští fotografové a fotografky mohou využít nabídky workshopu taneční fotografie s Vojtěchem Brtnickým.

*Více informací k doprovodnému programu a případné reigstraci naleznete zde.


Přehlídka divadelní fotografie

  • Koordinace: Denisa Šťastná
  • Odborná spolupráce: Josef Ptáček
  • Architektonické řešení a realizace: Lenka Bednářová, FORM-A
  • Spolupráce: Divadelný ústav Bratislava

Výstavu připravil IDU ve spolupráci s Národním muzeem pod záštitou ministra kultury Ilji Šmída a primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové. Výstava byla zařazena mezi oficiální aktivity připomínek a oslav významných výročí roku 2018

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.