Výstava Česká divadelní fotografie 1859 – 2017 nabízí bohatý doprovodný program

Publikováno: 4. května 2018 | autor Redakce
workshop-divadelni-fotografie-s-viktorem-kronbauerem-na-svestkovem-dvore.jpeg

Srdečně vás zveme na první velkou souhrnnou výstavu fotografií z divadelního prostředí Česká divadelní fotografie 1859 – 2017 přivítá první návštěvníky v pražském Obecním domě již 10. května.  Kromě unikátního pohledu na české divadlo objektivem fotografů jednoho a půl století nabídne také rozsáhlý doprovodný program.

KDY A KDE:

10. 5. až 24.6. 2018

Obecní dům, nám. Republiky 5, Praha


Na své si přijdou profesionální i amatérští fotografové, divadelníci, milovníci divadla i rodiny s dětmi. Pořadatelé nabízejí v průběhu výstavy mimo jiné cyklus komentovaných prohlídek s kurátory a workshopy divadelní fotografie s Viktorem Kronbauerem nebo Vojtěchem Brtnickým. V rámci partnerského festivalu FotoŠkoda Fest proběhne seminář k problematice divadelní fotografie s Josefem Ptáčkem.

Nechybí ani bohatá nabídka workshopů pro děti, ale i seniory. Vybrané dny zpestří výstavu fotografický ateliér Vandy Hybnerové.

*V komentovaných prohlídkách se kurátoři výstavy Anna Hejmová a Vojtěch Poláček zaměří postupně na tři témata, ke kterým výstava poskytuje nepřeberné množství zajímavých exponátů, artefaktů a dokumentů: Divadelní fotografie jako fenomén bude mapovat vývoj, formy, technologie a využití tohoto uměleckého oboru, Dějiny divadla ve fotografii se zaměří na klíčovou roli fotografie v dokumentaci divadla v historickém běhu času od národního obrození až po současnost a Příběh za fotografií přiblíží zjevné i skryté příběhy, které nám fotografie umí zprostředkovat.

Pro profesionální i amatérské fotografy s hlubším zájmem o divadelní fotografii jsou připraveny tři víkendové workshopy. Divadelní fotografie s Viktorem Kronbauerem na Švestkovém dvoře proběhne v sídle Divadla Continuo v jihočeských Malovicích, kde si účastníci budou moci vyzkoušet dokumentaci divadelního zákulisí i zkoušky a posléze nad fotografiemi diskutovat. Specifikům dokumentace moderního tance se pak bude věnovat workshop s názvem Základy taneční fotografie s Vojtěchem Brtnickým, který se uskuteční v Kulturním domě Mlejn v pražských Stodůlkách. S fotografickou prací v terénu se budou moci seznámit fotografové na druhém workshopu Vojtěcha Brtnického, který proběhne v rámci festivalu Tanec Praha.

Více informací k výstavě i doprovodnému programu naleznete zde nebo na Facebookovém profilu přímo zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.