Vyberte si celé květnové FotoVideo

Publikováno: 27. dubna 2023 | autor Redakce
fv05-23-web3.jpg

Životodárná voda a my to myslíme dokonale fotograficky. Vetkněte své myšlenky, svého ducha, svůj život do květnových fotografií. Celý měsíc (samozřejmě i dříve, ale uzávěrka je 31. května!) můžete fotit jen a jen vodu a vše s ní spojené. Je to nádherné téma Fotografa roku hodící se do přírody, která je v plném rozpuku a časopis FotoVideo bude přitom a stále s vámi.

Květnové FotoVideo, jehož „hard copy“ si můžete koupit ve vybraných trafikách, přináší reálně ještě více informací z fotografického dění než obvykle. Podařilo se nám využít prostor beze zbytku, a navíc jsme volili více kratších článků, čímž se toho do tohoto vydání dostalo více bez snížení jeho kvality.

fv05-23-web3.jpg

Začínáme multiexpozičními a až abstraktními fotografiemi Vladimíra Kysely, které střídají tři vzácné dámské návštěvy Lucie Ulčové, Olgy Stráníkové a mladé Nikol Macoszkové, z nich každá se zabývá naprosto odlišnou aktivitou. Neprozradíme více, protože jejich práce opravdu stojí za to, byť Lucie se dívá na fotografování a fotoaparáty přeci jenom z trochu jiného úhlu!

fotovideo-05-23-fotoskoda.jpg

Po třech dámách přichází dva borci, kteří jsou v divé a divoké přírodě jako doma a jejichž zážitky si můžete s nimi v klidu užít. Ostatně v další části tohoto vydání se k nim přidává ještě Petr Bambousek s neopakovatelným stylem testování stále oblíbenější značky objektivů. Je to pro vás tak trochu dobrá příprava na letní a podzimní cestování, které jistě mnohé z vás čeká, Tito chlapi umí a ví jak na to. Ale to jsme trochu přeskočili! Střední část květnového FotoVideo je bohatá na akce a události, ať už se jedná o významné výstavy, úvahu či povídání o dalším z důležitých fotoklubů, tentokrát z Otrokovic.

Další a velmi důležitá část je hodně praktická. Už bylo naznačeno, že se třeba někam za hranice naší země chystáte, a tak se zkuste začíst třeba do řádků Ali Hrdinové o tom, jak se fotí ve skvostné Namibii, nechte si poradit od oblíbeného Luďka Boušky jak na makrofotografii, začtěte se do velmi zajímavých řádků, které pro vás i tentokrát ve své FotoPoradně a Analogové škole připravil Petr Březina.


Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!
Vybírejte si na našem webu – přehled předpatného


Cítíte, že je to vydání opravdu zase nabité? Je to tak! Na dalších stranách najdete vyhodnocení již pátého tématu Fotografa roku s vašimi vynikajícími fotografiemi na téma Portrét a ve velmi důležité, technické části si můžete třeba zkusit fotit portrét nejnovějším smartphonem řady Xiaomi či Redmi.

Zabořte se s námi do květnových stránek a zkuste si nás předplatit s novými dárky! Moc krásné májové světlo vám přeje Rudolf Stáhlich a celý tým FotoVideo a www.ifotovideo.cz.


Doporučujeme vám další soutěžní téma 23. ročníku soutěže Fotograf roku:

VODA … to se hodí, že! Uzávěrka: 31. květen 2023.

Životodárná tekutina je na obrazech a fotografiích velmi vděčné téma. Častým oříškem je zachycení pohybu, kterým voda přímo kypí. Rozhodnete se pro dlouhý čas, který pohyb rozmaže, nebo se pokusíte konkrétní okamžik vodní akce zmrazit? Vše je na invenci a talentu každého z nás. Podívejte se pro inspiraci do soutěžní galerie tohoto krásného tématu.


Vyberte si z obsahu květnového FotoVideo mimo jiné třeba:

Náš rozhovor – VLADIMÍR KYSELA

Fotograf by měl jet na 100 procent!

fotovideo-05-2023-digiport-stranka-007.jpg

Gitzo inspiruje – OLGA STRÁNÍKOVÁ

Potřebuji víc, než jen zmáčknout spoušť

fotovideo-05-2023-digiport-stranka-014.jpg

Na cestách – PETR JAN JURAČKA

Druhá šance na osmu a také nová kniha

fotovideo-05-2023-digiport-stranka-028.jpg

Laowa představuje – PETR BAMBOUSEK

Laowa 6 mm f/2 Zero-D MFT v Kostarice a na dalších lokacích

fotovideo-05-2023-digiport-stranka-046.jpg

Analogová škola – PETR BŘEZINA

Svátky klasické fotografie si nenechte ujít

fotovideo-05-2023-digiport-stranka-058.jpg

Smartphony – PETR KOZLÍK

Jak fotí portréty a modelky s Xiaomi 13 Pro?

fotovideo-05-2023-digiport-stranka-076.jpg

Přibyly nám hodnotné dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Pojedete do přírody? Vyberte si poukázku v hodnotě 1000 Kč od společnosti BUSHMAN a nakupte si výbavu. Nově jsme přidali skvělou paměťovou kartu Kingston a knihu, kterou věnovala Liberecká škola fotografie a grafiky. Velkým hitem je software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to!

Můžete si ale jako bonus k předplatnému zadarmo nechat vyčistit čip u foťáku, nebo si vyberete UV filtry Tamron, poukázku na Canon workshop! Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

Vybírejte si i na našem webu – přehled předplatného

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

fv05-23-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.