Virtuální skatepark Maxspace

Publikováno: 27. prosince 2020 | autor Redakce
Virtuální skatepark Maxspace

Co dělat, když vám korona proškrtala kalendář a času je najednou více, než je zvykem? Ideálně vytvořit něco zajímavého, na co nebylo v ruchu komerčních zakázek kdy. Přesně to si řekla produkce Tomorrow creative s Danem Vojtěchem a Martinem Přívratským a studio Lunchmeat v čele s Kubou Peškem.

Řada přišla na kombinaci skateboardingu, fotografie a videomappingu. Jezdecké úlohy se chopili Maxim Habanec a jeho kamarádi. Podobný projekt v menším měřítku si kluci zkusili už před rokem. Vše dopadlo skvěle a nadešel čas věc ještě trochu posunout.

Text: Da n Vojtěch a spolupracovníci, foto: Dan Vojtěch, www.tomorrow55.cz, www.danvojtech.czwww.facebook.com/maxhabanec, www.facebook.com/lunchmeatstudio

Virtuální skatepark Maxspace

Jak nám to celé Dan Vojtěch vylíčil

Co na to bylo potřeba? Sedm dní, osm projektorů, stovky metrů kabelů, supervýkonný počítač, fotoaparáty, blesky, kamery, speciální programy, jedna velká skejtová hala, spousta zkušeností, radost z neznámého a parta nadšenců.

Hlavní myšlenkou je proměna skateboardingové haly Maxspace skejťáka Maxima Habance na virtuální skatepark, kde se pomocí videomappingu promítají různé obrazce. Tím je vytvořen dojem virtuálního proměnlivého světa, který možná brzy bude již běžnou realitou.

Virtuální skatepark Maxspace

Samotná instalace a příprava zabraly celkem tři dny a jeden den pak demontáž. Halu osvěcovalo celkem osm velkých profesionálních projektorů Epson EB-G7900U zavěšených na stropě haly. Po pečlivém…

Celý článek si přečtěte v lednovém čísle časopisu FOTOVIDEO:

Nebyli bychom to my, abychom vám nenabídli stovku naprosto vyrovnaných stránek. Začínáme rychle v zákulisí i na trati Formule 1 a uklidňujeme se v krásných krajinách a divokých přírodních scenériích. Jako vždy, pro každého něco a kvalita na prvním místě. Bude se vám líbit?

fotovideo-01-2021.jpg

S kým se v lednovém FotoVideo setkáte?

Hned v úvodu s Jiřím Křenkem, jediným Čechem, který má akreditaci na fotografování závodů Formule 1. Jeho zážitky jsou až neuvěřitelné a fotografie úžasné. Hned v závěsu za ním je na dalších stránkách neuvěřitelná žena, oficiální fotografka Českého olympijského týmu, právě čerstvě oceněná Bára Reichová. Jeden fotografický zážitek tedy střídá další. Abychom nebyli jen v pohybu, dali jsme slovo i mistrům krajinářům. Co vám říkají jména Martin Rak a Martin Šaroch. Každý z nich své krajiny pojímá a snímá jinak a současně oba milují krásu a nedotknutelnost přírodu. Jejich snímky jsou dokonalými a propracovanými obrazy. A tak bychom mohli pokračovat s líčením originality Dana Vojtěcha, vzpomínkami Františka Dostála nebo dokumenty Lucie Mojžíšové. Naše nabídka je i v roce 2021 široká a bude taková stále. Jsme rádi, že jste s námi.

Vybírejte z lednového vydání časopisu FotoVideo v novém kabátě:

ROZHOVOR: JIŘÍ KŘENEK

Pouze dvacet fotografů z celého světa na trati Formule 1

jiri-krenek.jpg

INTERVIEW: BARBORA REICHOVÁ

Projekt Nezlomní olympionici vznikl v lockdownu a je dokonalý

barbora-reichova.jpg

ROZHOVOR: MARTIN RAK

Nejraději mám krajiny na sever od Prahy, říká mistr

martin-rak.jpg

ROZHOVOR: MAREK ŠAROCH

Dá se říct, že přes den létám s dronem jen výjimečně…

marek-saroch.jpg

PRAXE: DAN VOJTĚCH

Virtuální skatepark v Maxspace

FOTOGRAF ROKU: VYHRAJTE TÝDEN S VOLVO

Výjimečná soutěžní kategorie zahájena

vyfot-volvo.jpg

FOTOGRAF ROKU: PRVNÍ TÉMA NOVÉHO ROČNÍKU VYHODNOCENO

Téma Pohled z okna přitáhlo téměř 1500 fotografií! Jak jste dopadli vy a jak vaši fotografičtí přátelé? Pořadí najdete jen v tištěném vydání FotoVideo.

fotograf-roku.jpg

… a samozřejmě dalších minimálně dvacet zajímavých článků!

Výhodné je si nechat posílat FotoVideo až domů!

A zase máme pro vás další dárky k celoročnímu předplatnému FotoVideo. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na celý rok 2021! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás na zimní měsíce a vyzkoušejte si, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného klesá jeho cena….

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze s námi!

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.