VIP VSTUP ZDARMA pro čtenáře FotoVideo: Nové Hasselblady řady X a H

Publikováno: 30. dubna 2019 | autor Redakce
1-9998770-final-tisk.jpg

Speciálně pro čtenáře časopisu FotoVideo jsme připravili na akci s Ursem Recherem dne 21. září 2019 VIP VSTUPY ZDARMA. Podrobné informace budeme průběžně nahrávat na facebookový profil institutu Photogenia.
Rozhovor  v květnovém vydání FotoVideo – Jan Sucharda. Jsou lidé, se kterými se povídá krásně a mluvit by se s nimi dalo dlouho. Jan je jedním z nich a já věřím, že si dáme začas repete…
Otázky kladl: Rudolf Stáhlich, odpovědi a foto: Jan Sucharda, www.facebook.com/photogenia

Jsem rád, pane Suchardo, že vás máme také u nás v časopise. Sledoval jsem vás v časopise FOTO, vím, že učíte a zabýváte se uměním, jste muž mnoha činností. Při čem jsem vás zastihl právě teď?

Vážený pane Stáhlichu, děkuji za pozvání a váš zájem. Je toho jako vždy více. Právě teď připravujeme dvě velké výstavy, jednu ve Vídni a druhou v Basileji. Jedná se o výsledky dlouhodobých projektů, kterým se na dálkovém studiu v institutu Photogenia s frekventanty věnujeme. Výstavy bychom rádi doplnili i limitovanou edicí artových katalogů.

Další zajímavá akce, kterou chystáme na 21. září 2019, je představení nových kamer Hasselblad řad X a H společně se švýcarským top výrobcem světel pro fotografii a film, firmou Broncolor, a českým zastoupením Hasselbladu, firmou STABLECAM.

Na tuto akci vezeme ikonu světového formátu Urse Rechera, který je v Broncoloru něco jako pilot formule 1. Speciálně pro vaše čtenáře jsme připravili na tuto prezentační akci VIP vstupy zdarma. Podrobné informace budeme průběžně nahrávat na Facebook institutu Photogenia.

Často se ptám fotografů hned na začátku rozhovoru nejen na žánry, jež jsou jim blízké, ale i na techniku, kterou právě používají, což s těmi žánry většinou dost souvisí… Jak je to u vás?

Jsem žánrově roztažený dost doširoka, to vyplývá z požadavků klientů − od ateliérové tvorby přes reklamní editorialy v exteriéru až po architekturu. Nejbližší jsou mi dlouhodobě inscenované portréty, metafyzická fotografie ve volné tvorbě, která balancuje na hraně reálného a surreálního sdělení.

Co se týká techniky, u nás doma se vždycky fotilo na Nikon, tedy tyto báječné stroje pamatuji ještě jako dítě, kdy jsem netušil, jak zásadně fotografie změní můj pohled na svět kolem. Tato značka se u nás drží stále. Drtička odpadu D850 je neuvěřitelný stroj… To však na profesionální praxi úplně nestačí. Zařadil jsem tedy do arzenálu ještě během studií filmový středoformát Hasselblad CW503 6 × 6 cm a brzy následovala digitální verze. X1D a H6D jsou dokonalé přístroje, které nároční klienti ocení.

...

Celý článek si můžete přečíst v květnovém vydání FotoVideo.

Více z obsahu květnového vydání najdete zde.

fotovideo-05-2019-vizual-v3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.