Václav Špetlík soutěží v mapových okruzích

Publikováno: 5. dubna 2022 | autor Redakce
3-spetlik-dva-svety.jpg

Opět jsem měl tu čest si povídat s fotografem, kterého většina z vás zná. A když ne osobně, tak určitě jeho skvěle propracované a obrazově nádherné snímky.

Václav vyhrál hlavní kategorii 20. ročníku soutěže Fotograf roku, v jehož průběhu chodil cíleně fotit jednotlivá témata. Jeho systém fotografické práce obdivuji a velice si vážím jeho zajímavých názorů a nápadů. Ostatně posuďte sami…

Upřímně se přiznám, že mě vždy bavila témata, která právě vy umíte – příroda, lesy, krajina… Jak jste se ve svém focení propracoval až k tak vysoké kvalitě? Jaké vlastně byly vaše začátky?

Počátečním impulzem byl dárek od rodičů při ukončení studia na stavební fakultě ČVUT. Dostal jsem svůj první fotoaparát, kterým byla Praktica MTL5. Tehdy jsem fotografoval hlavně přírodu Českého ráje a Jizerských hor. Z koupelny se vždy na určitou dobu stala provizorní fotokomora a v ní jsem trávil poměrně dost času. V době digitální fotografie jsem přešel ke značce Canon a té jsem věrný dodnes.

5-spetlik-3518-skotsko.jpg

Vážněji jsem se fotografování začal věnovat až v okamžiku, kdy jsem se stal členem fotoklubu Balvan v Jablonci nad Nisou. To byl okamžik, který...


Celý rozhovor najdete v dubnovém čísle časopisu FotoVideo

 

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-22-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.