V Praze se dnes otvírá Apple Museum

Publikováno: 17. prosince 2015 | autor Redakce
apple-museum-kavarna-nahled.jpg

Apple Museum, první svého druhu nejen v České republice, se dnes v 17:00 hod. otevře pro veřejnost. Unikátní expozice představuje nejhodnotnější a nejkomplexnější kolekci počítačů z let 1976 až 2012 a dalších předmětů z produkce společností spojených se jménem Steva Jobse – Apple, Pixar a Next

Mezi jedinečnými exponáty nechybí legendární Apple Lisa, první Macintosh, školní ročenky z dob studií Steva Jobse a Steva Wozniaka a další vzácné rarity.

Nové Apple Museum je poctou geniálnímu vizionáři, který chtěl a dokázal změnit svět. Umožňuje zblízka prozkoumat odkaz Steva Jobse v podobě revolučních milníků ve světě moderních technologií, nechat se inspirovat fascinujícím příběhem nejúspěšnější firmy v historii lidstva. Expozice je koncipována v souladu s filozofií značky Apple – v čistém působivém designu, z kvalitních materiálů a za podpory nejnovějších technologií. Jednotlivé exponáty jsou přehledně uspořádány, umístěny na kvádrech z dokonale hladkého umělého kamene corian. Návštěvníky provází multimediální průvodce, který je k dispozici prostřednictvím chytrého telefonu či tabletu, a to v 9 světových jazycích.

Vznik Apple Musea iniciovala Nadace centra Pop Art Gallery s cílem představit veřejnosti prostřednictvím kultovní značky počítačového průmyslu novodobou historii každého z nás – jak rychlý vývoj technologií ovlivňuje náš život, který je s nimi v dobrém i zlém spjatý. Na realizaci se podíleli studenti ČVUT a provází ji řada zajímavých údajů. Například délka instalovaných kabelů dosahuje v součtu 12 tisíc metrů!

Apple Museum sídlí v zrekonstruovaném měšťanském domě na nároží Husovy a Karlovy ulice. V přízemí je umístěna stylová kavárna a vegan raw bistro s jídly a nápoji, které měl v oblibě i Steve Jobs. Kromě občerstvení jsou připraveny i tablety pro zpříjemnění a ukrácení času. Děti jsou zvány do zábavné interaktivní místnosti. V podzemí budovy, v zachovalých románských sklepích ze 14. století, bude v průběhu následujícího měsíce otevřena pop artová galerie, která se bude věnovat především českým představitelům tohoto uměleckého stylu 50. let.

Otevírací doba Apple Musea je denně od 10 do 22 hodin.

Výtěžek ze vstupného bude použit na nadační účely.

www.applemuseum.com

Husova 21, Praha 1

Otevírací doba: po – ne 10:00 – 22:00

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.