V Praze můžete navštívit hned dvě výstavy portrétů fotografky Lenky Hatašové

Publikováno: 25. února 2023 | autor Redakce
lucie-bila-v-jinem-svetle-lenka-hatasova.jpg

Před osmi lety vytvořila fotografka Lenka Hatašová pozoruhodný výstavní projekt pětapadesáti portrétů známých osobností, nazvaný „V jiném světle“ coby poctu svému zesnulému otci, který jí kdysi k fotografování přivedl.

cesky-lev---antonie-formanova.jpg

Soubor se po letech vrací do galerie, tentokrát bude v KC Zahrada na pražském Chodově k vidění od začátku února až do konce Března. Nejen zájemci o fotografii se mohou s autorkou navíc setkat při komentované prohlídce 1.března v 18h a dozvědět se, jak vznikaly například fotografie Karla Gotta, Lucie Bílé, Petra Jandy, Jana Hřebejka či Jiřího Menzela ať už pomocí neobvyklých zdrojů světla, v neobvyklých úhlech pohledu či v situacích, ve kterých je veřejnost běžně nezná – odtud také název souboru V jiném světle.

bara-basikova-2-copy-(kopie).jpg

Svou zálibu ve světelných experimentech - tedy pokud to situace a portrétovaní dovolí -představuje Lenka Hatašová i v rámci své další, tentokrát outdoor výstavy Český lev 2022, která bude od 23.února k vidění před pražským palácem Rudolfinum až do 4.března, kdy se na stejném místě koná již třicátý jubilejní galavečer předávání cen ČFTA Český lev 2023.

vystava-cesky-lev-lenka-hatasova.jpg

Není bez zajímavosti, že portréty čerstvých držitelů filmových ocenění vznikají v improvizovaném atelieru v zákulisí televizního přenosu a autorka má na pořízení působivých portrétů vždy jen několik málo minut.

v-jiném-světle-výstava--lenka-hatasova.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.