V březnovém FotoVideo – fotograf Ivan Mladenov

Publikováno: 27. února 2019 | autor Redakce
FotoVideo 03/2019, foto Ivan Mladenov

Některé fotografy do našeho časopisu přivede vytrvalá a na kvalitě stále nabírající fotografické práce, jiné úspěšná publikace či výstava, další výrazná publicita na sociálních sítích nebo úspěchy v náročných fotografických soutěžích. Ivana k nám přivedla kombinace zmíněného a jsme velmi rádi, že vám ho můžeme představit.

Ivane, nedávno jsem si prohlížel vaše práce na Instagramu a na vašem webu. Bylo to v souvislosti s uzávěrkou soutěžního tématu naší soutěže Fotograf roku, jehož název zněl Kouzlo lidského těla. Naši soutěžící chodí každý rok kolem témat Akt a Glamour tak trochu „po špičkách“, a zatímco u jiných okruhů obdržíme třeba 2000 soutěžních příspěvků, u tohoto přišlo „jen“ 570 snímků. Čím to je? Myslíte si, že je to téma pro fotografa opravdu tak náročné?

fotovideo-03-2019--stranka-017-montaz.jpg

Myslím si, že každé fotografické téma má svoje úskalí, které je potřeba zvládnout, a samozřejmě focení lidí, potažmo žen zčásti nebo zcela nahých určitě patří k těm náročnějším disciplínám. A to nejen co se svícení, kompozic nebo nápadů týče, ale důležité jsou i komunikace a přístup. Nicméně v souvislosti s různými on-line soutěžemi může být problém i v tom, že pokud se bavíme o hobby focení, ne každý model nebo každá modelka dovolí autorovi snímky veřejně publikovat.

Celý článek a fotografie autora najdete v tištěném nebo elektronickém březnovém vydání FotoVideo.
Elektronické vydání si můžete zakoupit například zde a ihned číst!

Více z obsahu březnového vydání najdete tady.

FotoVideo 03/2019, foto Ivan Mladenov



Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.