Umění za čarou – ve 4 stanicích metra budou až do konce roku vystaveny obrazy

Publikováno: 15. května 2020 | autor Redakce
Umění za čarou – ve 4 stanicích metra budou až do konce roku vystaveny obrazy

Umění za čarou je prvním z projektů, které mají představit pražské metro jako prostor, který je otevřený současnému umění. Navazuje tím na skutečnost, že podoba nově vznikajících stanic byla svěřena renomovaným umělcům a pražské metro se díky tomu přiřazuje do skupiny světových metropolí, kde jsou podobné realizace, ale také jednorázové umělecké intervence běžné. Projekt vzniká ve spolupráci Dopravního podniku a Galerie hlavního města Prahy a otevírá tak do budoucna spolupráci dvou významných městských institucí. Finanční prostředky poskytl Magistrát hlavního města Prahy prostřednictvím programu na podporu současného umění ve veřejném prostoru Umění pro město.

Výstava Umění za čarou představí výběr výjimečných děl silných uměleckých osobností, jako je Jiří Kovanda, Markéta Othová, Krištof Kintera, Timo, Lucia Sceranková, Ondřej Přibyl a umělecká dvojice Lukáš Jasanský – Martin Polák a Hynek Alt – Aleksandra Vajd. Fotografické práce či fotografie dokumentující jejich projekty bude možné vidět od května do konce roku 2020 na plochách za kolejištěm stanic Náměstí Republiky B, Florenc B, Můstek A a Karlovo náměstí B.

Jiří Kovanda, bez názvu, Václavské náměstí 1976Jiří Kovanda, bez názvu, Václavské náměstí 1976

Termín: 11. května – 31. prosince 2020; Kurátoři výstavy: Ondřej Horák, Anna Švarc; Odborná spolupráce za GHMP: Jitka Hlaváčková; Kde: stanice pražského metra: Florenc (B), Můstek (A), Karlovo náměstí, Náměstí Republiky.

Lukáš Jasanský, Martin Polák, Ze série Vtipy, 1992Lukáš Jasanský, Martin Polák, Ze série Vtipy, 1992

Timo, když smysl v penězích..., 2020Timo, když smysl v penězích..., 2020

Více fotografií najdete: ZDE.

Je na čase ušetřit, a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Rok 2020 prožijte s naším časopisem, který vychází pravidelně koncem každého kalendářního měsíce. Objednáte si ho a dostanete po zaplacení výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednejte si tedy raději hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a také elektronicky například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video/

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!

 

Už máte voňavé květnové FOTOVIDEO? Podívejte se, co v něm najdete: ZDE.

Voňavé květnové FOTOVIDEOVoňavé květnové FOTOVIDEO – vychází 30. 4. 2020

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.