TIMELAPSE Jana Williama Drnka v galerii Myslbek

Publikováno: 15. listopadu 2022 | autor Redakce
jwd-myslbek-pozvanka-vernisaz.jpg

Výstava ukáže unikátní knihu Slovanská epopej a dvě tištěná plátna. Knihu, která vyšla v nákladu pouhých 200 kusů, si lidé budou moci poprvé sami prolistovat. Fotograf Jan William Drnek nafotil Slovanskou epopej do vzácné knihy stejného názvu.

Díky tomu vznikla unikátní digitální kopie obrazů, která odkrývá největší detaily pláten tohoto veledíla. Výstavu můžete navštívit v Nákupní galerii Myslbek od 16.11.

Fotograf a autor knihy Jan William Drnek použil pro digitalizaci epopeje speciální techniky tisku i fotografování, díky nimž je možné si plátna v knize prohlížet v kvalitě 1 : 1 a obdivovat v jejich skutečné velikosti a velkoleposti, stejně jako originály ve výstavní síni. Více informací o digitalizaci Slovanské epopeje i samotné knize najdete v krátkých videích.

jwd-myslbek-pozvanka-vernisaz.jpg

Na výstavě veřejnost dále uvidí cyklus fotografií Talking Glass, které zachycují  sklářského výtvarníka Bořka Šípka při tvorbě hudebního nástroje didgeridoo ze skla a velkoformátové fotografie z expedic do Afriky, Indie a Bhútánu.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.