Tekuté písky v Leica Gallery Praha

Publikováno: 24. března 2023 | autor Redakce
lgp-tekute-pisky-pozvanka-mail.jpg

Výstava „Tekuté písky“ jsou druhým výstavním projektem Nadace Miloty Havránkové. Vybraní umělci představují generačně šířeji rozloženou linii specifického tvořivého přístupu k fotografii.

Tématem výstavního projektu, které jednotliví autoři zpracovávali bylo téma vyrovnání se s prožitou bolestí či zraňující osobní zkušeností, která výrazně vychýlila jejich dosavadní vnímání okolního světa i sebe samých.

Výstava představuje generačně šířeji rozloženou linii specifického přístupu k fotografii, ve které je evidentní jak její principiální blízkost s jinými vizuálními médii, tak současně i její formální vzdálenost.

lgp-tekute-pisky-pozvanka-mail.jpg

Je zde evidentní estetická a obsahová synergie, která vychází z tohoto intermediálního spojení. Tvorba autorů krouží kolem nedávno prožité bolestné nebo jinak zraňující osobní zkušenosti, která výrazně vychýlila jejich dosavadní vnímání světa i sebe samých. Poetický, surrealistický nebo metafyzický potenciál takto iniciované tvorby často postrádá vysvětlitelnou racionalitu a odkrývá hlubší smysl, který byl do té doby mimo jejich srovnávací či senzorické pole.

Výstavu připravila Nadace Miloty Havránkové, která je zaměřena na podporu prezentace fotografické tvorby nejen již etablovaných, ale i začínajících autorů/ autorek.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.