Start mladých podniků na novém veletrhu CEBIT

Publikováno: 22. ledna 2018 | autor Redakce
CEBIT 2018

“Ready – steady – go”: Start mladých podniků na novém veletrhu CEBIT

CEBIT 2018

pondělí 11. června - pátek 15. června 2018

Nový veletrh CEBIT je zaměřen na obchod, kontakty a nové myšlenky a vytváří tak ideální prostor pro mladé a zajímavé podniky, které hledají nové obchodní partnery a chtějí se představit na mezinárodním trhu.  Místem setkání mladých podniků je „scale11“. Výstavní část určená startupům, investorům a zavedeným podnikům se uskuteční pro heslem „Ready – steady – go“ v rámci platformy d!

Svaz startupů jako nejdůležitější kooperační partner

Nejdůležitějším partnerem veletržní správy Hannover Messe při vývoji a přípravě přehlídky „scale11“ je Spolkový svaz německých startupů (Bundesverband Deutsche Startups (Startup-Verband)). Svaz je realizátorem několika informačních a diskusních akcí, které budou po několik dnů probíhat  na pódiu expertů v hale č. 27.    Jejich součástí budou především zajímavé panelové diskuse na specifická témata se zástupci startupů, ale také s politiky, investory a významnými osobnostmi obchodu a trhu.

Novinka: Startup-TV

Poprvé bude na veletrhu každý den vysílat živě v časných odpoledních hodinách z haly č. 27 asi hodinu televize. Tématem vysílání budou noví vystavovatelé a startupy. Program bude vysílán prostřednictvím komunikačních kanálů mediálních partnerů Svazu startupů.

Founders Fight Club vybere nejlepší startupy

Kdo má dost odvahy vystoupit na otevřené scéně a utkat se s ostatními mladými podniky, může se zúčastnit verbálního klání klubu  Founders Fight.

Ve slovním klání se utkají dva zakladatelé mladých firem, kteří budou usilovat o uznání poroty složené z odborníků.  Dalšími body programu klubu Founders Fight  budou mimo jiné tematické, odborné panelové diskuse a Startup-Pitches na vlastní „Startup Stage“v rámci přehlídky „scale11“. Zúčastnit se jich mohou všechny startupy, které na veletrhu CEBIT 2018 vystavují v rámci přehlídky „scale11“.

FuckUp Nights prezentují historii nezdarů

Mladé podniky jsou nejen úspěšné, mohou se setkat i s nezdary. Neúspěchy patří k životu a člověk se z nich může poučit, jak dokazují přednášky tak zvaných FuckUp Nights. Ve středu 13. června budou zástupci  startupů vyprávět během prezentací dlouhých až 15 minut své příběhy, které doprovázel neúspěch, a současně budou poskytovat cenné rady do budoucna.

FuckUp Nights je známý mezinárodní formát, který vznikl v Mexiku. Podnikatelé zde otevřeně hovoří o chybách a svých neúspěších.   Jde přitom o to, že startupy se mohou bezesporu poučit i z neúspěšných příběhů.

Možná najde v přednáškách poučení i Yannick Kwik.  Tento velmi úspěšný inovátor a celosvětový ředitel FuckUp Nights navštíví v červnu 2018 CEBIT, aby si sám udělal obrázek o kreativitě, úspěších a neúspěších startupů, které se představí na veletrhu.

Investors Club = VIP klub pro potenciální investory

Tento prostor v rámci přehlídky „scale11“ je k dispozici všem podnikům a potenciálním investorům, kteří se budou chtít setkat v exkluzívní a klidné atmosféře s vybranými startupy a vést s nimi důvěrná jednání.  Podniky, které mají o účast zájem, mohou získat klubové vstupenky od února 2018 za 300 eur na webové stránce veletrhu CeBIT.

Startupy se těší na veletrh CEBIT 2018

Koncepce „scale11“ umožňující rozhovory se zavedenými podniky a přitom možnost nalézt investory a diskutovat se stejně naladěnými kolegy má dobrou odezvu.

„Na veletrhu CeBIT jsme se na přehlídce scale11od jejích začátků aktivně podíleli. Je to vynikající příležitost pro setkání business to business s představiteli s rozhodujícími kompetencemi a přitom představit naše služby v oblasti inovace podniků.  Těšíme se, že v červnu zase budeme součástí přehlídky scale11,“ říká Philippe Thiltges, Co-Founder and Managing Partner  WhatAVenture z Vídně.

Greta Kreuzer, ředitelka společnosti Cosinuss z Mnichova, zdůrazňuje: „Na přehlídku  scale11 a veletrh CEBIT se velmi těšíme, protože budeme součástí jedné „rodiny“ a  sítě, která se všemi silami snaží, aby se startupy dále rozvíjely.“

„Na veletrhu CeBIT nachází inspiraci mnoho podniků, které se chtějí zabývat tématikou digitalizace. Přehlídka  scale11 jim svým interaktivním prostorem  poskytuje vynikající platformu pro diskusi s firmami, které mají zájem o inovativní přístupy k řešením.  Těšíme se na mnoho zajímavých diskusí v příjemné a inspirativní atmosféře,“ říká Corinna Bode ze společnosti Valsight z Berlína.

Katharina Blum, jednatelka společnosti leadtributor z Mnichova, doplňuje: „Těšíme se, že budeme v roce 2018 součástí přehlídky scale11! Získáme zde nejen celkový přehled, který jako   start-up potřebujeme, těšíme se také, že se sejdeme a budeme si vyměňovat názory a zkušenosti s kolegy, kteří mají obdobné problémy a zajímá je obdobná problematika.“

Více informací o veletrhu naleznete zde.

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.