Spolehlivé měření tlaku i EKG zvládnete pomocí chytrých hodinek

Publikováno: 9. prosince 2022 | autor Redakce
huawei-watch-gt-3-pro-mereni-ekg-1600.jpg

Nedávný velký zdravotnický průzkum zaměřený na péči Čechů o srdce odhalil alarmující čísla. Například 33 % Čechů věří, že se stačí začít starat o své srdce až po čtyřicítce.

O srdce je však potřeba pečovat pravidelně a bez ohledu na věk. Právě s tím umí mimo jiné pomoci i technologie. Lze se na ně spolehnout nejen při pravidelném monitoringu srdeční aktivity, ale i při přesném měření tlaku. Velkou výhodou je, že se ke svým datům dostanete kdykoliv a během pár kliků na svém chytrém telefonu.

huawei-ekg5.png

Pravidelnost na prvním místě

Pomocí pravidelné kontroly stavu kardiovaskulárního systému lze předejít množství onemocnění. Ovlivňuje ho totiž vše, co děláme – od stravy, přes životní styl, až po samotný stav srdce, který dnes dokážeme monitorovat. Odborníci se shodují, že kardiovaskulární onemocnění může postihnout kohokoliv bez ohledu na věk, a že je rozhodující včasná detekce.

Analýza EKG v hodinkách

Prvním krokem ke zdravému srdci je poznat jeho stav. Zvlášť důležitý je komplexní „screening”, který umí provést test EKG. Průzkum odhalil, že až 86 % dotazovaných si uvědomuje, že test EKG dokáže včas diagnostikovat srdeční poruchy. Při otázce, zda by respondenti využívali funkci měření EKG, kdyby se nacházela v jejich chytrých hodinkách, odpovědělo až 84 % dotazovaných pozitivně.

123848-health-survey-somo-cardio-1080x1350-26-cz.jpg

Tuto funkci – kromě mnoha dalších, které pomáhají monitorovat celkový zdravotní stav – najdete v chytrých hodinkách od Huawei, konkrétně v modelech Watch GT 3 Pro i v čerstvé novince Watch D. Díky nim budete mít vždy přehled o stavu svého srdce i celkového zdraví, včetně saturace kyslíku v krvi. Hodinky vám poskytnou celodenní přehled o úderech srdce během klidového režimu i cvičení a upozorní navíc na zvýšený tlak.

123848-health-survey-somo-cardio-1080x1350-30-cz.jpg

Funkce Huawei EKG

Huawei nedávno získal certifikaci CE pro monitorování EKG ve svých chytrých hodinkách. Toto označení znamená, že výrobce či dovozce potvrzuje, že toto zboží splňuje evropské normy ochrany zdraví, bezpečnosti a ochrany životního prostředí. Majitelé těchto chytrých hodinek jsou tak schopni vykonávat a kontrolovat elektrokardiogram svého srdce na pokročilé úrovni z pohodlí svého zápěstí. Tato funkce umožňuje pohodlně monitorovat srdeční rytmus, proaktivně řešit problémy a včas podchytit potenciální zdravotní rizika.

Modul v hodinkách dokáže zachytit analýzu sinusového rytmu a fibrilace srdečních síní uživatelů v reálném čase. Proces měření je jednoduchý a pohodlný – stačí, když na 30 vteřin stlačíte elektrody na straně hodinek a výsledky se zobrazí na displeji ihned po měření. Špičkové PPG senzory chytrých hodinek kontrolují výskyt abnormalit a nechybí ani přizpůsobené zdravotní rady a tipy, jak zlepšovat své zdraví.

123848-health-survey-somo-psycho-1080x1350-35-cz.jpg

Jak často je potřeba měřit tlak?

S tématem zdraví srdce úzce souvisí i měření krevního tlaku. Arteriální tlak je potřeba měřit co nejčastěji, alespoň jednou za půl roku. Na základě průzkumu Huawei se zjistilo, že za posledního půl roku si 30 % Čechů bez ohledu na pohlaví nezměřilo tlak. Nejméně často svůj tlak monitorují respondenti ve věkové kategorii 30 až 40 let. Tlak je přitom potřeba měřit pravidelně a vždy ve stejném čase, nejlépe ráno.

123848-health-survey-somo-psycho-1080x1350-36-cz.jpg

Spolehlivé měření tlaku pomocí hodinek je realitou

I v tomto směru technologie výrazně ulehčují život – Huawei nedávno představil první hodinky ve svém portfoliu s touto unikátní funkcí. Huawei Watch D přicházejí se speciálním řemínkem, který funguje podobně jako manžeta klasického tlakoměru, což v porovnání s konkurenčními modely, které využívají senzor a vyžadují kalibraci s tlakoměrem, zaručuje velmi přesné výsledky.

Měření trvá přibližně 30 vteřin a výsledky se zobrazí v propojené aplikaci Huawei Health (Zdraví), podobně jako další data související s monitoringem zdraví. V hodinkách je implementovaná mini pumpička, která při měření tlaku fouká vzduch do manžety. Právě díky této technologii je možné vyloučit nepřesnosti optických senzorů, protože hodinky jsou přesně usazené na ruce.

Zdraví pod kontrolou

Není potřeba připomínat, že onemocnění je mnohem snazší předcházet než ho pak léčit. Klíčem k tomu je především zdravý životní styl a prevence zejména kardiovaskulárního systému. I v tomto mohou pomoci technologie – již zmíněné modely chytrých hodinek Huawei Watch D a Huawei Watch GT 3 Pro nabízející i funkci trojlístek zdraví, který můžete kontrolovat po otevření aplikace Huawei Health (Zdraví) nebo přímo na displeji hodinek.

Trojlístek rozkvete pokaždé, když uživatel dokončí jednu nebo více aktivit, které přispívají ke zdravému životnímu stylu, jako např. pravidelný spánek, procházka s dosaženým počtem kroků nebo dodržení pitného režimu v průběhu dne.

Všechny údaje se automaticky uloží do aplikace Huawei Health (Zdraví), ke které máte kdykoliv přístup ze svého smartphonu, bez ohledu na to, zda jde o telefonu Huawei nebo jiný Android či iOS.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.