Setkání fotografů, filmařů a fototiskařů FOMEITOP se blíží

Publikováno: 12. srpna 2022 | autor Redakce
210916-ft21c-0009.jpg

Společnost FOMEI pořádá ve dnech 15. a 16. září v Hradci Králové každoroční setkání FOMEITOP. Přijeďte se inspirovat, načerpat vědomosti a setkat se s lidmi z branže.

Na co se můžete v Hradci Králové těšit se dozvíte níže, a že toho není málo. Oba dva dny jsou nabité zajímavým programem.

Čtvrtek 15. září

Během prvního dne se na hlavním pódiu představí hned několik zajímavých jmen. Po zahájení ředitelem Milošem Žalmanem otevře letošní FOMEITOP wildlife fotograf Rostislav Stach, který bude mluvit především o své práci – focení zvířat. Na něj naváže náš kolega Honza Kaiser, který představí nové fotopapíry v naší nabídce. Toto představení bude doprovázet také fotograf a pedagog Marian Beneš, jehož fotografie z depozitáře muzea Škoda Auto provází jedno z nových médií FOMEI PAPER.

210916-ft21c-0040.jpg

Ve čtvrt na dvanáct přijde na řadu úspěšný fotograf a Fujifilm ambasador Dan Vojtěch. V rozhovoru s René Tomaidesem si bude povídat především o tom, jak se mu fotí akční sporty při použití středoformátového aparátu. Po poledni můžete zavítat na live workshop Honzy Nováka. Přímo na hlavní stage bude fotit modelku svícenou nejmodernějšími LED RGB světly. Pak jej vystřídá Tomáš Rygl, který společně s fototiskařem Alešem Smékalem z Tišnova poradí, jak vydělávat na tisku maloformátových fotografií.

Zlatým hřebem čtvrtečního programu bude přednáška fotografa, influencera a spisovatele Tomáše Třeštíka. Na závěr dne pak na pódiu přivítáme 5 nadějných tvůrců, jejichž tvorba nás baví a chceme jim dát prostor pro představení jejich projektů a nápadů v rychlých pětiminutových blocích.

210916-ft21c-0256.jpg

Pátek 16. září

Během druhého dne se představí další zajímavé osobnosti. Po zahájení ředitelem Milošem Žalmanem otevře páteční program specialista termosublimačního tisku Tomáš Rygl rozhovorem s autorem fotokoutků Smilebox Davidem Čeřovským. Jejich hlavním tématem bude provoz a vývoj hi-tech automatizovaných samoobslužných fotobudek Printka a Fotoautomat.

Ve čtvrt na jedenáct na pódiu přivítáme fotografa a jednoho z hlavních Apple evangelistů Honzu Březinu. Ten bude mluvit především o svých cestách za poznáním a fotografické tvorbě během nich.

210916-ft21c-0430.jpg

Po Honzovi bude pokračovat Honza Novák se svým workshopem. Během něj ve spolupráci s modelkou ukáže, jak vytvořit kreativní portrét při použití novinek v naší světelné nabídce. Ve čtvrt na dvě pak vystoupí hlavní hvězda pátečního programu – Miloš Nejezchleb, konceptuální umělecký fotograf, který se svými snímky sbírá ocenění po celém světě.

Program letošního FOMEITOPu uzavře dalších 5 nadějných fotografů, kteří v rychlých pětiminutových blocích představí své projekty.

210916-ft21p-0260.jpg

Novinky - Ateliérové vybavení

Expozice oddělení ateliérového vybavení bude i letos naplněna žhavými novinkami, které budou do prodeje uvedeny ještě tento rok. Konkrétně:

  • zbrusu nová kompletní nabídka bajonetových světel s výkonem 80, 200 a 300 W
  • výkonnější varianta malého blesku TX120
  • sety blesků a LED světel Terronic
  • inovovaná verze bestselleru RGB 12, která disponuje větší baterií a ovládáním přes mobilní telefon

Novinky – Fototisk

Naše fototiskové oddělení FOMEI PAPER letos ukáže hned několik novinek:

  • nové fotomateriály FOMEI Archival Matt 260, Cotton Smooth Bright 320 a SA Paper Pearl 240
  • staronové materiály Hahnemühle, které jsou opět v nabídce: Sugar Cane 300 a Canvas Metallic 350
  • lněná fotoalba a předvrtané a bigované vkladové listy Hahnemühle
  • hluboce matná média pro tiskárnu DNP DS620
  • on-line fotosběrna DiLand
  • velkoformátová dvourolová tiskárna Epson SC-P8500D
  • pokud Epson dostojí svým slibům, představíme i dlouho očekávaný stroj SureLab D1000

210916-ft21p-0015.jpg

Novinky - Dalekohledy a puškohledy

Letošní výstavka nabídky optiky bude především o adaptérech pro sledování/fotografování přírody skrze spektivy a dalekohledy. Od tohoto jara nabízíme adaptéry pro konkrétní spektivy i univerzální adaptér pro veškerou optiku. Zároveň ukážeme naše sety puškohledů s nočním viděním/termovizí.

  • univerzální adaptér pro mobilní telefon na dalekohled/spektiv
  • noční vidění 2-12×50 FOREMAN + PARD NV007S
  • termovize 1,7-10×42 FOREMAN + HIKMICRO TH35C
Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.