Setkal jsem se s Mattem Perry – novinky Ilfordu v Praze

Publikováno: 12. listopadu 2019 | autor Redakce
harman3516.jpg

Musím se přiznat, že to bylo až ikonické sejít se s Mattem Parry hezky po ránu za krásného slunného podzimního dne v pražské kavárně Slavia na místě, kde sedával nejen náš prezident, ale i spousta slavných fotografů, vědců, herců a umělců. Pohled z okna na stříbřící se Vltavu a majestátní Pražský hrad vyvolával sám o sobě touhu fotit a zachytit krásu, za kterou sem jezdí miliony turistů z celého světa.

Text: Rudolf Stáhlich, foto: Ilford a Matt Parry, www.ilfordphoto.com, www.fomei.com, www.harmantechnology.com a www.mattparryphotography.com

matt-parry,-prague-castle-ind-december-2018.jpg
Foto: Matt Parry, Prague Castle ind December 2018, ILFORD XP2 Super 35 mm (Olympus XA3).

Fotograf každým coulem

Všechno začalo, když mi zavolali z Fomei, že do Prahy přijíždí Matt z Ilfordu, které tady exkluzivně zastupují, a zda bych si s ním nechtěl popovídat. Taky exkluzivně. Souhlasil jsem upřímně a nadšeně, protože povídat si s někým, kdo se pohybuje okolo značky, kterou od mládí miluju, se mi nestává každý den. Na schůzky chodím včas, a tak jsem si mohl vychutnat jeho příchod.

Očekávat suchého anglického manažera v perfektně padnoucím obleku a ručně šitých polobotkách jsem fakt nemusel. Přišel sympatický, několika fotoaparáty a velkým fotografickým batohem ověšený ....

Celý článek si můžete přečíst v listopadovém vydání FotoVideo.

Ilford najdete všude

Ikonická značka je oblíbená nejen u nás díky společnosti Fomei, má svá zastoupení ve více než sedmdesáti zemích světa. Její výroba, obchod a marketing jsou v současnosti soustředěny ve společnosti Harman technology ve Velké Británii v Mobberley v hrabství Cheshire, v ulici s nepřehlédnutelným jménem Ilford Way. U nás materiály Ilford koupíte u velkých prodejců fototechniky a příslušenství, jakým je třeba Centrum FotoŠkoda, a také třeba na e-shopu Fomei.com v sekci Produkty-filmy.

fotovideo-11-2019--stranka-078.jpg fotovideo-11-2019--stranka-079.jpg

 

...
Celý článek si můžete přečíst v listopadovém vydání FotoVideo.
Více informací o obsahu listopadového vydání najdete zde.

fv11-vizual-v1-.jpg

fv11-vizual-v2-.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.