SÁRA SAUDKOVÁ - JOY/ VLADIMÍR ŽIDLICKÝ – SOUKROMÉ HRY

Publikováno: 1. listopadu 2017 | autor Redakce
saudkova-zidlicky-plakat-a3-tisk.jpg

Art Centrum Galerie 4 představí fotografickou tvorbu Sáry Saudkové a Vladimíra Židlického.

SÁRA SAUDKOVÁ - JOY/ VLADIMÍR ŽIDLICKÝ - SOUKROMÉ HRY

3. 11. 2017 – 28. 1. 2018

Art Centrum Galerie 4/Cheb

Zahájení v pátek 3. listopadu 2017 v 18 hodin.


Sára Saudková je solitérem mezi českými fotografy.

Všechno, co fotografuje, zná, neboť se jedná o bezpočtukrát obehrané příběhy lásky, vášně, osamění, o stav oscilující mezi dětstvím a dospělostí, nyní obohacený i o mateřství a rodičovství.

Sára Saudková pracuje s klasickým fotoaparátem a oceňuje, že ji Jan Saudek zasvětil do alchymie fotokomory. Vycizelovaná, ale přesto přirozeně působící kompozice často dovoluje uplatnění drobných detailů, jimiž obraz získá symboliku. Krásu však Sára často nachází tam, kde by ji ostatní zcela přehlédli – jejími modely bývají totiž i ženy, jejichž proporce sotva odpovídají současnému estetickému ideálu. Nejsou tu však jen akty. Do úplně jiných sfér dokáže svého diváka přenést třeba i tajemným zátiším či podivuhodnou impresionistickou přírodní náladou.

Vladimír Židlický je výrazným představitelem evropského umění. Volnou tvorbu rozvíjí od 60. let. Do Chebu se vrací s odstupem deseti roků a novou bilancí. Výstava Soukromé hry představuje fotografie z let 2007 – 2015.

Vladimír Židlický experimentuje s dědictvím klasických uměleckých disciplín. Neobyčejná pozornost vypracování pozitivů je zúročením dědictví piktoriální tradice fotografie. Autor rozvíjí zejména rozmanité metody potlačování popisnosti, obvyklé zvláště v žánru aktu. Aniž by se vzdával ozvěn svých abstrahujících malířských východisek, souběžně těží z naturalističnosti média fotografie.

Více informací k výstavě naleznete zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.