Samsung představil zařízení SmartThings Station pro chytřejší domácnost

Publikováno: 14. ledna 2023 | autor Redakce
smartthings-station-2.jpg

Společnost Samsung Electronics představila SmartThings Station, snadno použitelnou a cenově dostupnou komunikační centrálu pro chytré domácnosti kombinovanou s bezdrátovou rychlonabíjecí podložkou.

Trh zařízení pro chytré domácnosti neustále roste, a uživatelé proto potřebují jednoduché, interoperabilní a spolehlivé způsoby, jak tento velký počet zařízení začlenit do svého domácího systému. SmartThings Station nabízí rychlou instalaci a kompatibilitu s celou řadou produktů pro chytré domácnosti, včetně zařízení s komunikačním protokolem Matter, a to s jednoduchostí, na jakou jsou uživatelé produktů společnosti Samsung zvyklí.

smartthings-station-1.jpg

Pomocí SmartThings Station mohou uživatelé automatizovat různé činnosti v domácím prostředí a vytvářet rutiny, které jim zpříjemní den nebo pomohou snížit plýtvání energií, například snadným vypínáním světel a spotřebičů.

„Vybudovat chytřejší domácnost by nemělo být drahé ani složité. Proto jsme se snažili vytvořit SmartThings Station jako jednoduché, spolehlivé a rozšiřitelné centrum chytré domácnosti,“ řekl Jaeyeon Jung, výkonný viceprezident a vedoucí oddělení SmartThings, Device Platform Center ve společnosti Samsung Electronics. „Počet zařízení v propojené domácnosti se stále zvyšuje, zejména v souvislosti s nedávným zavedením komunikačního protokolu Matter. Jsme rádi, že se můžeme podílet na usnadnění využívání této atraktivní technologie.“

Chytřejší domácnost s minimální námahou

Instalace Samsung SmartThings Station je velmi snadná. Při prvním zapnutí zařízení se uživateli chytrého telefonu Samsung Galaxy zobrazí vyskakovací zprávy, které mu pomohou hladce projít procesem připojení. Různá zařízení lze připojovat jednoduše také naskenování jejich QR kódu fotoaparátem chytrého telefonu.

smartthings-station-thumbnail.jpg

Intuitivní přizpůsobení každodenním rutinám uživatelů

SmartThings Station umožňuje snadné propojení různých zařízení, například termostatů, svítidel nebo elektrických zásuvek, s dalšími zařízeními připojenými k serveru chytré domácnosti, aby mohla všechna navzájem spolupracovat a vytvářet harmonizované uživatelské prostředí. SmartThings Station usnadňuje automatizaci různých činností pomocí přednastavených rutin vytvořených prostřednictvím mobilní aplikace SmartThings, aby uživatelé nemuseli ovládat jednotlivá zařízení ručně.

smartthings-station-01-smarthome.jpg

Rutinu vytvořenou v aplikaci SmartThings mohou uživatelé aktivovat tlačítkem Smart Button na SmartThings Station. Například když je čas jít spát, lze rychlým stisknutím tlačítka spustit rutinu pro spánek, která může zhasnout světla, zatáhnout žaluzie a snížit teplotu. Pokud máte v plánu strávit večer sledováním filmů, může filmová rutina zapnout televizor a ztlumit světla.

Při odchodu z domova můžete zase pomocí SmartThings Station vypnout zásuvky a nepoužívané spotřebiče, aby se ušetřila energie, a zároveň aktivovat bezpečnostní systém. Uživatelé můžou ocenit také herní rutinu, která aktivuje konkrétní nastavení televizoru a osvětlení a zapnout režim „Nerušit“.

smartthings-station-02-stfindcz.jpg

Jedním tlačítkem Smart Button lze ovládat až tři různé rutiny, a to jeho krátkým, dlouhým nebo dvojitým stisknutím. Rutiny lze spouštět doma i na dálku mimo dům také prostřednictvím aplikace SmartThings.

Snadnější vyhledávání a správa zařízení v domácnosti

SmartThings Station spolupracuje také se službou Samsung SmartThings Find, která se rychle rozvíjí a slouží ke sledování majetku uživatelů. Pomáhá najít odložená či ztracená zařízení – například dvojím stisknutím tlačítka Smart Button lze prozvonit blízký telefon, což usnadní jeho nalezení.

Jako skener zařízení v domácnosti umožňuje tato služba uživatelům Samsung Galaxy sledovat polohu registrovaných předmětů – od smartphonů, tabletů, hodinek a sluchátek až po osobní věci, jako jsou klíče nebo peněženky s chytrým přívěskem Galaxy SmartTag nebo SmartTag+. Díky stálému skenování může SmartThings Station informovat uživatele o poloze připojených chytrých zařízení nebo přívěsků v domácnosti a posílat upozornění na jeho chytrý telefon, když přívěsek či zařízení opustí dům anebo se do něj vrátí.

smartthings-station-03-ringmyphonecz.jpg

Rychlonabíjecí podložka jako dokonalý doplněk do chytré domácnosti

SmartThings Station poslouží také jako výkonná nabíjecí podložka podporující až 15W bezdrátové nabíjení. Rychlé nabíjení je ideálním doplňkem centrály chytré domácnosti, protože skvěle plní obvyklé každodenní potřeby uživatelů. Ti si mohou zvolit, zda chtějí dostávat upozornění na dokončení nabíjení zařízení, aby mohli pokračovat v jeho používání nebo začít nabíjet jiné.

smartthings-station-04-wirelesschargingcz.jpg

Dostupnost

Centrála SmartThings Station bude uvedena na trh nejprve v USA a Koreji. Zařízení bude na americkém trhu dostupné v černé nebo bílé barvě od začátku února 2023.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.