Samsung představil nejnovější domácí spotřebiče s vylepšenou konektivitou a umělou inteligencí

Publikováno: 16. dubna 2024 | autor Redakce
latest-home-appliance-lineup-bespoke-ai-dl1-1000x563.jpg

Společnost Samsung Electronics představila nejnovější řadu domácích spotřebičů na tiskové konferenci Welcome to BESPOKE AI ve třech městech – v Soulu, Paříži a New Yorku.

Samsung tím naplňuje svou vizi, podle níž můžou konektivita a umělá inteligence výrazně ovlivnit výkon spotřebičů i zkušenost s jejich používáním.

Celodenní maraton prezentací Welcome to BESPOKE AI zahájil v Soulu Jong-Hee (JH) Han, viceprezident, generální ředitel a šéf divize Device eXperience (DX) v Samsung Electronics. Vysvětlil, že domácí spotřebiče Samsung umějí víc než jen plnit své tradiční úkoly – pomáhá jim v tom umělá inteligence. Platí to především pro interaktivní displeje v ledničkách, indukčních vařičích a pračkách – tam se řada Bespoke částečně mění v platformu pro domácí zábavu nebo ve snadno přístupné ovládací centrum pro další spotřebiče značky Samsung propojené v ekosystému SmartThings.

latest-home-appliance-lineup-bespoke-ai-dl1-1000x563.jpg

„Od prvního představení řady BESPOKE v roce 2019 ukazuje Samsung celému světu, jak lze jednotlivé spotřebiče propojit a upravit jejich funkce tak, aby vyhovovaly domácnostem a životnímu stylu uživatelů,“ pokračuje JH Han. „Uplynulo pět let a my dnes přicházíme s vizí, v níž spotřebičům pomáhá umělá inteligence. Zároveň ctíme tradice řady Bespoke, což znamená stále lepší konektivitu a posouvání hranic, pokud jde o uživatelské zážitky.“

Spotřebiče Bespoke AI se synchronizují a vylepšují své fungování v domácnostech všeho druhu

Do výbavy nových spotřebičů Samsung Bespoke patří Wi-Fi, interní kamery nebo čipy s umělou inteligencí, přístroje jsou kompatibilní s aplikací SmartThings. Můžou tak vytvořit poctivý základ moderní chytré domácnosti. Velkou výhodou je i novinka jménem AI Home, tedy LCD displej s úhlopříčkou 7 palců (17,8 cm) a vlastní konektivitou. Ten je součástí celé řady nových produktů a umožňuje intuitivní a snadné ovládání celého propojeného ekosystému.

K displeji AI Home patří i funkce 3D Map View, díky níž lze na displeji zobrazit kompletní 3D pohled na celou domácnost se všemi připojenými spotřebiči a zároveň je prostřednictvím displeje rovnou ovládat. Pokud tedy například uživatelé v kuchyni něco vaří a je jim u toho horko, můžou displejem AI Home na indukční varné desce rovnou zapnout klimatizaci, aniž by museli nechávat hrnce či pánve byť jen na chviličku bez dozoru. Při praní lze zase přímo na displeji pračky zapnout třeba robotický vysavač v obýváku a není nutné nikam chodit. Pomocí displejů AI Home je také možné přijímat telefonní hovory. Domácí práce jsou navíc nejen snazší, ale také zábavnější – na displeji lze například spouštět hudbu, sledovat streamovaná videa nebo při vaření prohlížet recepty.

Spousta lidí u sebe má na každém kroku telefon, čehož využívá další nová funkce Mobile Smart Connect. Díky ní se na displeji telefonu objeví oznámení v případě, že se telefon ocitne poblíž některého ze spotřebičů přihlášených do systému. Součástí tohoto oznámení je zkrácené ovládací menu se základními funkcemi spotřebiče, takže uživatelé nemusejí hledat dálkový ovladač. Tím odpadá i těch několik kroků a kliknutí, které byly zapotřebí k přístupu ke stejným funkcím v aplikaci SmartThings.

Na akci BESPOKE AI Samsung představuje i další novou funkci zvanou Calm Onboarding, která uživatelům usnadňuje život propojený v ekosystému Samsungu. Produkty zakoupené na webu Samsung.com prostřednictvím účtu Samsung vůbec není nutné do systému přihlašovat, aplikace SmartThings si je najde a zaregistruje sama.

A protože v éře hyperkonektivity domácích spotřebičů záleží stále víc na bezpečnosti, chrání Samsung veškerá uživatelská data v připojených produktech pomocí vyspělé platformy Knox. Lednice 4-Door French Door Refrigerator s AI Family Hub™ se stala vůbec prvním produktem v oboru, který získal za kvalitní zabezpečení certifikát Diamant od renomované globální společnosti UL Solutions, která každoročně hodnotí stovky přístrojů a ověřuje, zda jsou marketingová tvrzení o jejich zabezpečení skutečně pravdivá. Na stejný certifikát dosáhly i další modely s Family Hub se stejnou technologií, stejně jako Bespoke Jet Bot Combo™ AI.

Umělá inteligence přidává k domácím spotřebičům Samsung další funkce

Pomineme-li odlišné lokality, liší se všechny tři akce hlavně nabídkou nových produktů představených během tiskových konferencí. Na různých trzích budou totiž k dispozici různé modely.

Nejrozsáhlejší produktová řada se představila na akci BESPOKE AI v Soulu. Patří do ní 14 nových produktů, například lednice Bespoke French Door Refrigerator s AI Family Hub™+, indukční varná deska Bespoke Infinite Induction Line, pračka se sušičkou Bespoke AI Laundry Combo™, dále robotický vysavač s mopem Bespoke Jet Bot Combo™ AI, Bespoke Jet AI™, Bespoke Cube™ Air Infinite Line, nová lednice 4-Door ve verzi pro rok 2024 s termoelektrickou technologií apod.

Veškerý stravovací život v domácnosti může řídit lednice 4-Door French Door Refrigerator s AI Family Hub™, protože se snadno propojí s dalšími spotřebiči. Základem systému AI Family Hub™+ je velký LCD displej na dveřích lednice vybavený umělou inteligencí. Uživatelé na něm můžou číst recepty, ale také pouštět hudbu nebo sledovat videa. Do výbavy lednice 4-Door French Door Refrigerator s AI Family Hub™ patří i technologie AI Vision Inside s interní kamerou, která dokáže rozpoznat 33 druhů potravin. Tyto potraviny se pak zobrazí na displeji Family Hub™ nebo v aplikaci SmartThings.

Další důležitou novinkou je robotický vysavač s mopem Bespoke Jet Bot Combo™ AI, opět s umělou inteligencí, mimo jiné v podobě chytrého rozpoznávání předmětů AI Recognition. Technologie AI Recognition má hned několik funkcí. Systém AI Object Recognition využívá hluboké neuronové sítě a kamery k rozpoznání nejrůznějších objektů, mezi něž patří lidé, domácí zvířata nebo předměty, které často přehlédneme, například telefonní kabely, rohožky nebo koberečky. Systém AI Floor Detect zase rozpozná typ podlahy a u koberců rozhodne, zda mop zvednout nebo ho rovnou nechat na základnové stanici, aby se koberec nenamočil. Do výbavy patří i systém Clean Station Steam+ s celou řadou funkcí pro automatickou údržbu přístroje, např. vysypávání sáčku na odpad, doplňování vody v nádržce či praní a intenzivní parní čištění mopu. Systém Clean Station Steam+ umí dokonce čistit povrch mopu horkou párou, která likviduje 99,99 % škodlivých bakterií.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.