Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Publikováno: 3. ledna 2022 | autor Redakce
Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Nové modely monitorů, které dokládají vedoucí postavení společnosti Samsung Electronics v tomto odvětví, se představí tento týden na světovém veletrhu technologických novinek CES 2022 v Las Vegas. Nová řada monitorů různých typů s úžasnou kvalitou obrazu a intuitivními funkcemi dává zákazníkům větší možnost volby při výběru monitoru, který bude přesně vyhovovat jejich potřebám.

Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Portfolio monitorů pro rok 2022 přináší ty nejlepší podmínky pro práci, hraní nebo zábavu v domácím prostředí.

Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Nejnovější monitory Samsung obsahují výbavu pro intenzivní hraní her, profesionální tvorbu obsahu, snadnější kancelářskou práci i jednoduché ovládání. Jde například panel s podsvícením Quantum Mini LED a technologií HDR 2000 u řady Odyssey, všestranně využitelnou obrazovku s chytrými funkcemi u řady Smart nebo komfortní ergonomii u monitorů s vysokým rozlišením.

Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Monitor Odyssey Neo G8 32" (název modelu: G85NB) startuje novou etapu inovací herních monitorů. Je to první monitor na světě se zakřivenou obrazovkou (1000R) s rozlišením 4K (3 840 × 2 160), obnovovací frekvencí 240 Hz a dobou odezvy 1 ms (GtG) a nabízí ohromující kvalitu obrazu pro nejnáročnější hráče počítačových her. Může se pochlubit podsvícením Quantum Mini LED a technologií Quantum HDR 2000 se špičkovým jasem  2000 nitů a statickým kontrastním poměrem 1 000 000 : 1, což zvýrazňuje i ty nejjemnější detaily herního světa a prohlubuje zážitek hráčů.

Nový Odyssey Neo G8 navazuje na designové řešení monitoru Odyssey Neo G9 a svým elegantním bílým exteriérem budí pozornost, i když je vypnutý. Osvětlení CoreSync na zadní straně monitoru umí detekovat barvy na obrazovce a promítat je do okolí, což vtahuje hráče ještě více do herního prostředí.

Smart Monitor M8

Smart Monitor M8 32" (název modelu: M80B) je svojí mimořádně malou tloušťkou 11,4 mm asi o tři čtvrtiny tenčí než předchozí model. Jeho prostorově úsporný, sofistikovaný design v teplé bílé barvě, která perfektně zapadne do každého interiéru, ocení zejména ti, kteří si potrpí na stylové vybavení domácnosti. Zářivý UHD panel pokrývá 99 % barevného gamutu sRGB a dokáže zobrazit 1,07 miliardy barev při jasu 400 nitů, takže může naprosto věrně reprodukovat každé video, dokument nebo fotografii.

Přímo v monitoru jsou zabudovány aplikace Smart TV a aplikace pro podporu produktivity, které umožňují snadno přepínat mezi zábavou a prací. Zároveň slouží jako centrum pro ovládání ekosystému propojených zařízení SmartThings, aniž byste museli zapínat počítač. Smart monitor M8 32" se perfektně hodí i pro práci na dálku. Je k tomu vybaven nastavitelnou magnetickou kamerou SlimFit Cam pro videohovory s vysokou kvalitou obrazu. Vestavěná aplikace Video Call podporuje nejoblíbenější komunikační platformy včetně Google Duo. Smart monitor M8 poslouží také jako jednoduchá dokovací stanice s portem USB C umožňujícím 65W nabíjení připojeného notebooku.

Monitor S8 s vysokým rozlišením

Monitor Samsung S8 s vysokým rozlišením (název modelu: S80PB) je k dispozici ve velikosti 27" a 32". Nabízí velmi kvalitní UHD obraz pro profesionální tvůrce a designéry, kteří při práci v kanceláři nebo doma potřebují co nejvyšší úroveň přesnosti. Monitor S80PB zobrazuje až 98 % barevného gamutu DCI-P3 a poskytuje tak mimořádně široký rozsah bohatých a přesně odstupňovaných barev. Díky technologii VESA Display HDR™ 600  nabízí úchvatný zážitek při sledování obsahu zobrazovaného přesně podle záměru tvůrců. Je to první monitor na světě s certifikací Glare Free od UL (Underwriter Laboratories), a to zásluhou technologie Matte Display, která omezuje odraz světla i bez použití stínicího krytu monitoru, aby uživatele při práci nic nerušilo.

Oba modely jsou vybaveny 90W nabíjecími porty USB C a porty LAN. Uživatelé si tak mohou vytvořit jednoduchou pracovní stanici, která dokáže nabíjet notebooky a mobilní zařízení bez potřeby další dokovací jednotky.

Monitor má stojan, který umožňuje nastavení výšky, sklonu, natočení do stran nebo otočení do svislé polohy, a podporuje také uchycení podle normy VESA, takže se dá namontovat do libovolného prostředí.

V České republice budou tyto monitory dostupné v průběhu roku 2022. Jejich maloobchodní doporučené ceny ještě nebyly stanoveny.

Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

Už jste četli nové vydání časopisu FotoVideo leden 22 | iFotoVideo.cz?

Šéfredaktor ve svém úvodníku děkuje všem, kteří nám píšou, kteří nás čtou a hodně i těm, kteří přispívají. Vždyť se na stránkách FotoVideo bavíme o našich společných koníčcích, které se nedají dělat se zamračenou tváří ani násilím, ať už se jedná o fotku či video. I ta sebemenší chmura či nepokoj by se hned do těch našich výtvorů promítla a přenesla na čtenáře, a to by opravdu nebylo dobře.

Časopis FOTOVIDEO 2022 obsah 01

Výborným příkladem je třeba Petr Jan Juračka (přečtěte si ho určitě v tomto vydání), který si i v drsných podmínkách velehor zachovává věčný úsměv a vtip, který nezamrzá, i když coby fotograf přestane na chvíli vidět. Nebo třeba Luděk Bouška s Michalem Houdkem v jejich dokonalých živých streamech ze studia Centra FotoŠkoda (taky je sledujete jako my?), kteří se dokonce na svůj nedávný pořad „Jak si vybavit domácí i profesionální studio pro natáčení videa“ nechali dokonale ostříhat, aby tak ještě více vylepšili již vysoce estetickou stránku jejich zajímavého a pro nás všechny jistě objevného povídání.

Je fajn, když se smějeme, nebo alespoň usmíváme a svým kolegům přejeme úspěch a chceme, aby to tak bylo i nadále! Ostatně o všech foto a video úspěších rádi píšeme, tedy i v tomto vydání…

V nastávajícím roce toho máme v plánu opravdu hodně a náladu nám nezkazí ani drastické zvýšení cen papíru a dalších věcí kolem výroby časopisu, které chceme spolu s vámi zvládnout. Budeme se těšit, že si nás i na další období předplatíte (to vás vyjde mnohem nejlevněji a nejpohodlněji) a přečtete si tak v klidu své FotoVideo každý měsíc.

Časopis FOTOVIDEO 2020 01 obsah

Mějte hodně zdraví, spousty úsměvů a krásných zážitků, ke kterým vám všem přeji vám Dobré světlo po celý rok 2022.

Určitě si nezapomeňte prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu už naprosto pravidelně. Dozvíte se další zajímavé věci!

Věnujte se také pokud možno pilně hned dvěma tématům 22. ročníku soutěže Fotograf roku.

Černobílý příběh – má uzávěrku 31. 12. 2021

Portrét je o lidech – má uzávěrku 30. 1. 2022

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Vybírejte s námi z prvního vydání časopisu FotoVideo roku 2022:

OUTDOOR: FOTOGRAFEM NA OSMITISÍCOVCE

Aneb když fotograf najednou nevidí!

FOTOGRAFEM NA OSMITISÍCOVCE

ROZHOVOR: FILIP NAGY NEMÁ RÁD POLOVIČATOU PRÁCI

Jak zvládá několik činností najednou tento aktivní fotograf?

FILIP NAGY NEMÁ RÁD POLOVIČATOU PRÁCI

SOUTĚŽ: VYHRÁLI JSTE FOTOAPARÁT CANON?

Úplné výsledky fotografické soutěže Mysli na lesy.

VYHRÁLI JSTE FOTOAPARÁT CANON

PRAXE: FOŤTE KRAJINU POMALU!

Marek Ondráček doprovází rady svými fotografiemi.

FOŤTE KRAJINU POMALU

TECHNIKA: BORIS STOJANOV – GITZO INSPIRUJE

Rande s baletkou-Gitzo Traveler GK1545T-82TQD.

GITZO inspiruje – JIŘÍ KRÁLOVEC

FOTOGRAF ROKU: MÁME PRO VÁS NOVOU SOUTĚŽNÍ KATEGORII

Přečtěte o nádherných cenách na stranách, které věnovali naši partneři.

… a samozřejmě další na jeho stránkách…

Nové předplatné časopisu FotoVideo a další nové dárky. Chcete fotografickou knihu, batoh, tašku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, módní tašku, knihu, nebo předplatné sofrware ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

FotoVideo leden 22

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.