Výstava Focused on: X-photographers

Publikováno: 8. října 2019 | autor Redakce
fuji-fb-event-1000px.jpg

Všimli jste si, že je letošní podzim událostmi určenými fotografům a videonadšencům přímo nabitý? Opravdovým vrcholem ale určitě bude ta listopadová v prestižní pražské Galerii Mánes. V následujícím rozhovoru, který jsme získali pravděpodobně jako první, se dozvíte více.
Otázky kladl: Rudolf Stáhlich, odpovídali a fotografie z minulých akcí dodali organizátoři z české společnosti FujiFilm, www.xperienceacademy.cz

fuji-fb-event-1000px.jpg

Naše fotografická veřejnost se může těšit na výjimečnou událost v samém centru Prahy. Můžete nám prosím v datech a termínech objasnit, o co se vlastně jedná a čí to byl nápad?

Jedná se jednu z nejvýznamnějších a největších fotografických událostí tohoto roku, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Výstavu, která nese název Focused on: X-photographers, otevře vernisáž 30. října 2019 a široké veřejnosti bude přístupná po celý listopad v Galerii Mánes. Tato výstava vznikla jako unikátní koncept českého Fujifilmu, který byl vytvořen přímo pro Prahu a tuto galerii, kdy fotografie budou vystavovány na černém pozadí. Hlavním tématem letošního ročníku je portrétová fotografie na bezzrcadlový středoformát GFX, který zachycuje snímky s neuvěřitelnou ostrostí a přesnou barevnou reprodukcí.

x-photographers-export-022-2.jpg

V rámci této výstavy je pro návštěvníky připraven také bohatý doprovodný program v podobě více než 50 workshopů, přednášek a komentovaných prohlídek, které vznikly ve spolupráci s našimi fotografy a obchodními partnery. Přednášky i workshopy budou připraveny pro návštěvníky každý listopadový víkend a zájemci se na ně mohou registrovat přes naše webové rozhraní www.xperienceacademy.cz od druhé poloviny září.

Zúčastní se řada známých českých a zahraničních fotografů. Na které se můžeme těšit a jak se vám povedlo je do Prahy dostat?

Těšit se můžete na opravdu velká světová jména, jako například Sara Lando, Palle Schultz, Bobbi Lane, Christoph Busse a mnoho dalších úžasných světových talentů. Z českých a slovenských fotografů pak zmiňme například Davida Gaberleho, Radka Kalhouse nebo Martina Kopce.

worlds-x-photographers--.jpg

Dostat tyto osobnosti do Prahy příliš obtížné nebylo, jedná se totiž o prestižní událost s naprosto jedinečným konceptem v prostorách Galerie Mánes, která má mezinárodní renomé a v předcházejících letech hostila řadu významných jmen současného umění. V neposlední řadě zmiňme, že Praha sama o sobě je pro fotografy velmi atraktivní lokalitou s bohatou historií, krásnou přírodou a ojedinělou architekturou. Obzvláště v předvánočním období umí být naše metropole nesmírně fotogenická.

...

Celý článek si můžete přečíst v říjnovém vydání FotoVideo!

Více z obsahu nového vydání najdete zde.

fotovideo-10-2019-vizual-v2-.jpg

fotovideo-10-2019-vizual-v3-.jpg

fv10-2019-web3-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.