Vydávat časopis v době elektronických médií...

Publikováno: 31. března 2016 | autor Redakce
Rudolf Stáhlich

Co všechno znamená vydávat časopis o focení se dozvíte v rozhovoru s šéfredaktorem FotoVideo.

"Jsou z oboru fotografie, ale nestojí za fotoaparátem. Jsou spojeni s renomovanými fotografickými značkami, mají za sebou redaktorskou činnost, obchodní činnost a ve světě fotografie se pohybují dnes a denně. Vnímají ho z trochu jiné perspektivy. Pracují s fotografy, píší s nimi rozhovory, vybírají jejich fotografie, vybírají ambasadory a musí sledovat trendy na trhu." Romana Marie Jokelová

Řeč je například o šéfredaktorovi tištěného fotografického časopisu. Pro takový rozhovor si Romana Marie Jokelová vybrala Rudolfa Stáhlicha - šéfredaktora časopisu FotoVideo. Měsíčníku, který letos slaví 20 let své působnosti.

Dobrý den, Rudolfe, děkuji za rozhovor. Vydávat časopis v době elektronických médií asi není úplně jednoduché a ten, kdo v tom není zainteresovaný si asi dost dobře neumí představit, co všechno znamená vydávat časopis o focení, doufám tedy, že se nám to povede skrz tento rozhovor…

Kolik lidí dnes čte vaší tištěnou verzi a kolik elektronickou?

Jsme pořád na deseti tisících tisku a asi třech tisících elektronických. Tu remitendu (vrácené výtisky) rozdáváme na akcích a hlavně používáme redistribuci, takže nám zpět nic nezůstane.

Je náročné sehnat inzerentní klienty pro dlouhodobou spolupráci?

Správně jste napsala! Dnes to není o inzerci, ale o spolupráci.  Je to těžké a není na to recept. Je to vše zase jenom o lidech a o krásných lidech ve spoustě firem a o tom, jak si padneme do plánů a do programu. Mám rád tu naší malou českou a slovenskou kuchyni, na které se mnohdy prodá jen pár kusů něčeho, co potřebuje ale také být vidět. Neříkám, že si musíme pomáhat, ale je vidět, že se všichni můžeme mít rádi. Bez vzájemné spolupráce to prostě nejde. No a jednorázovky já nesnáším, jsou k ničemu i v životě i v sexu, natož v obchodě a spolupráci. Takže Romano jedině dlouhodobě!

Celý rozhovor najdete na stránkách www.afop.cz.

afop.cz


Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.