Olympus dokončil dohodu ohledně přechodu pod JIP

Publikováno: 16. října 2020 | autor Redakce
Olympus dokončil dohodu ohledně přechodu pod JIP

Nové fotoaparáty budou vycházet pod hlavičkou OM Digital Solutions Corporation.

Společnost Olympus Corporation („Olympus“) uzavřela dne 30. září definitivní dohodu se společností Japan Industrial Partners Inc. („JIP“) ohledně převodu fotografické divize Olympus Imaging. Podle této dohody převede společnost Olympus své podnikání v oblasti zpracování obrazu na nově založenou dceřinou společnost, stoprocentně vlastněnou společností Olympus (dále jen „New Imaging Company“) prostřednictvím rozdělení typu absorpce. Poté bude následovat převod 95% akcií společnosti New Imaging Company k 1. lednu 2021 na společnost OJ Holdings, Ltd., společnost se zvláštním účelem založená společností JIP.olympus.jpg

Společnost Olympus zahájila výrobu a prodej fotoaparátů s objektivy Zuiko v roce 1936 a stala se jedním z předních světových výrobců fotoaparátů. Olympus byl mezi prvními společnostmi, které vyráběly malé a lehké fotoaparáty v profesionální kvalitě, jako jsou oceňované řady Olympus „OM“ a „Pen“. Společnost vedená touhou učinit životy lidí plnohodnotnějšími po celém světě, využívala inovativní technologie a jedinečné produkty, aby se odlišila ve vysoce konkurenčním odvětví.

V posledních letech se však trh rychle zmenšil v důsledku vývoje smartphonů, což vedlo k výraznému poklesu globálního trhu s digitálními fotoaparáty. Navzdory podniknutí různých kroků ke zlepšení nákladové struktury a efektivity, zaznamenala fotografická divize společnosti Olympus ztrátu po dobu tří po sobě jdoucích fiskálních let až do března 2020.Olympus dokončil dohodu ohledně přechodu pod JIP

Za takových okolností dospěla společnost Olympus k závěru, že vyčleněním obchodní činnosti fotografické divize a provozováním obchodní činnosti v rámci JIP, bude obchodní struktura fotografické divize kompaktnější, efektivnější a hbitější a je to nejvhodnější způsob, jak realizovat soběstačný a nepřetržitý růst. New Imaging Company naváže na dlouholetou historii prvotřídních produktů a inovativních technologií. Bude stavět na nahromaděných znalostech společnosti Olympus a nadále bude poskytovat zákazníkům moderní a vysoce kvalitní fotoaparáty.

"Chtěl bych vyjádřit upřímnou vděčnost všem našim zákazníkům za jejich loajalitu a podporu produktů Olympus a za jejich vášeň věnovanou fotografování. Mám maximální důvěru v to, že tento převod je správným krokem vpřed k udržení hodnoty našich produktů a služeb,“ řekl Yasuo Takeuchi, prezident a generální ředitel společnosti Olympus Corporation.

"Zároveň jsem si jist, že tato příležitost je nejlepší volbou pro naše dlouholeté i nové zákazníky a fotografické nadšence. V rámci nové společnosti budou vývojové, výrobní, prodejní a servisní funkce pokračovat a rozvíjet se. Postupně uvedeme nové produkty, které uspokojí naše zákazníky,“ dodal Takeuchi.

Tato dohoda se vztahuje na globální obchodní činnost společnosti Olympus v oblasti zpracování obrazu, která zahrnuje všechna zařízení pro výzkum, vývoj a výrobní zařízení, která jsou v současné době věnována jejímu oboru pro zpracování obrazu. Společnost New Imaging Company bude i nadále poskytovat vysoce kvalitní a vysoce spolehlivé produkty. Společnost New Imaging Company, postavená na pevných základech, včetně značek Zuiko a OM, které vycházejí z optiky a digitálních zobrazovacích technologií kultivovaných společností Olympus po mnoho let, bude mít vhodné postavení pro to, aby mohla pokračovat v dalším vývoji vysoce kvalitních produktů.

Centrální oddělení prodeje a marketingu, výzkumu a vývoje a projektování fotografických produktů bude přemístěno do sídla společnosti New Imaging Company v Hachioji v Tokiu. Výroba bude pokračovat na moderních výrobních linkách ve vietnamské provincii Dong Nai, kde se v současné době fotoaparáty Olympus vyrábí. Společnost New Imaging Company bude i nadále poskytovat zákaznickou podporu fotografické techniky, které vyrábí a prodává společnost Olympus.

Po převodu podnikání v oblasti foto se společnost Olympus soustředí na lékařská a vědecká řešení v pokračujícím úsilí o zdravější, bezpečnější a plnohodnotnější životy lidí.

Informace o společnosti New Imaging Company jsou následující:

  • Název společnosti: OM Digital Solutions Corporation
  • Místo: Hachioji, Tokio
  • Ředitel: Shigemi Sugimoto
  • Obchodní operace: Činnosti zahrnující výrobu a prodej digitálních fotoaparátů (především bezzrcadlovky s výměnnými objektivy), výměnných objektivů, IC rekordérů a dalších audio produktů
  • Kapitál: Není stanoveno

Zdroj: olympus-global.com

 

Už máte říjnové vydání časopisu FotoVideo? Nahlédněte do jeho obsahu a podívejte se na možnosti objednání...

FOTOVIDEO 2020 – číslo 10

Říjnové FotoVideo je tu pro vás! Vyberte si:

OSOBNOST: ONDŘEJ NEFF

Focení samo o sobě není žádná zábava!

ROZHOVOR: ERIK TOMAŠÁK

Keď všetko funguje, cítite nadšenie a energiu.

VÝSTAVA: MARTIN RAK PHOTOGRAPHS

Seznamte se s krásnou krajinou v podání opravdového mistra.

NÁŠ SERIÁL: DESÁTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Jak to bylo se začátky fotografické výuky a jak s FotoFESTEM?

TECHNIKA: UV A OCHRANNÉ FILTRY V TESTU

Chcete mimo jiné ochránit svůj objektiv? Třetí díl našeho největšího testu filtrů je tady!

FOTOGRAF ROKU: JAK JSTE BODOVALI?

Úžasné téma: Na horách, ve skalách a v kopcích za úsvitu je vyhodnoceno. Známe vítěze! Vyhodnoceno.FOTOGRAF ROKU: JAK JSTE BODOVALI?

FOTOGRAF ROKU: JEDNADVACÁTÝ ROČNÍK SE RYCHLE ROZJEL

Vkládejte své soutěžní snímky do nových témat. Jsou pro vás otevřena!

SOUTĚŽNÍ TÉMATA ROČNÍKU 2021 najdete: ZDE.

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma! Máme nové dva dárky v nabídce. Vybírejte ale rychle, jsou jen v omezeném množství! Předplaťte si nás na zimní měsíce, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na těchto webových adresách:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

Trocha sci-fi v říjnovém FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.