Něco pro zábavu: Strike a Paws – jak udělat z vašeho mazlíčka hvězdu Instagramu

Publikováno: 5. července 2019 | autor Redakce
dolly-2.jpg

Ať už je váš mazlíček ostřílená hvězda, nebo se snažíte zatraktivnit jeho profil na sociálních sítích, ujistěte se, že máte foťák v pohotovosti. K tomu, abyste zachytili svého domácího mazlíčka dokonale ostře, vám pomůže nová technologie ostření Animal Eye Auto Focus.

  • Přihlaste se do zbrusu nové soutěže na Instagramu a vyhrajte fotoaparát s Animal Eye AF
  • Sony představuje 5 největších zvířecích influencerů Evropy, kteří mají s hashtagy #dogsofinstagram a #catsofinstagram přes 250 milionů postů
  • Návod doprovází série snímků od cenami ověnčeného portrétního fotografa Gerrarda Gethingse, které ukazují hvězdy Instagramu @dolly_pawton a @danteduke_thecat

Ať už jste milovníci psů nebo koček, sociální média jsou tím správným místem, kde můžete strávit celé hodiny prohlížením těch nejroztomilejších zvířat, která kdy byla na internetu k vidění. V roce 2019 se stal Instagram nejatraktivnějším místem pro sdílení snímků domácích mazlíčků, ale s 250 miliony použití hashtagů #dogsofinstagram a #catsofinstagram je těžké mezi ostatními vyniknout. S novou unikátní technologií Animal Eye Auto Focus, která umožňuje zachytit dokonale ostré snímky zvířecích miláčků, mohou naši chlupatí přátelé získat všechny „lajky“, které si zaslouží.

Společnost Sony se rozhodla uveřejnit na oslavu své nové unikátní technologie Animal Eye AF, kterou disponují modely α6400, α7III a α7RIII, seznam pěti nejsledovanějších domácích mazlíčků Velké Británie. Patří mezi ně extra usměvavý samojed, černý načechraný pomerian nebo duo cestujících zlatých retrívrů.

Pět nejsledovanějších domácích mazlíčků Evropy:

  1. @mayapolarbear (pes – 1,5 milionu followerů)
  2. @zulathepom (pes – 1,1 milionu followerů)
  3. @milperthusky (pes – 885 tisíc followerů)
  4. @wat.ki (pes – 779 tisíc followerů)
  5. @lozoodisaschina (kočka – 512 tisíc followerů)

Společnost Sony se také spojila s instagramovými hvězdami, Dolly Pawton (@dolly_pawton) a Dante Duke (@danteduke_thecat), aby vám poskytla návod, jak vytvořit perfektní snímky vašich budoucích hvězd instagramu.

Od nalezení správného pozadí až po to, jak naučit vašeho mazlíka správně pózovat – Sony vám přináší dokonalý návod, jak udělat z vašeho domácího miláčka hvězdu Instagramu s pomocí profesionálního fotografa domácích mazlíčků, Gerrarda Gethingse, a zvířecích influencerů Dolly Pawton a kocourka Danteho.

dolly-7.jpg

Gerrard Gethings, portrétní fotograf domácích mazlíčků, uvedl: „Fotografování zvířat je velmi odlišné od fotografování lidí. Musíte vytvořit prostředí, kde budete mít pod kontrolou co nejvíce jednotlivých prvků. Mělo by být ticho a klid. Trik je v tom, abyste zaujali pozornost zvířete a udrželi ji na dostatečně dlouhou dobu a mohli zachytit právě takový snímek, jaký potřebujete.“

„Když dosáhnete správné kompozice, máte často pouze zlomek sekundy, abyste ulovili dokonalý snímek, takže mít k tomu správný fotoaparát je důležité. Všechny dnešní fotografie jsme pořídili pomocí fotoaparátů Sony s využitím technologie Animal Eye Auto F. Zaostření je nejdůležitější a tato funkce řekne fotoaparátu, aby automaticky vyhledával oči zvířete a udržel je dokonale zaostřené. Umožňuje mi to soustředit se na pořízení dokonalého snímku.“

Stella & Lucy (paničky Dolly Pawtonové) uvedly: „Nejlepším tipem je zjistit, jakou pózu mají vaši mazlíčci rádi. Když byla Dolly mladší, všimli jsme si, že se ráda opírá o stůl, a to se stalo její charakteristickou pózou. Když jsme ji potom fotily, přidaly jsme její oblíbenou pískací hračku (malý bílý balonek), kterou už má léta. Sleduje ji, ať už se děje cokoli – vůbec nevíme, co bychom si počaly, kdybychom ji ztratily.

Když se snažíte udělat několik snímků, je nejdůležitější si udržet jejich pozornost. V tomto ohledu jsme hodně kreativní a někdy to dopadne tak, že vydáváme ty nejroztodivnější zvuky, abychom pozornost Dolly udržely – často se při tom na nás kolemjdoucí divně dívají. Nakonec Dolly vždycky dostane za odměnu svoje oblíbené pamlsky.“

Karen Duque, panička kocoura Danteho, říká: „U koček vždycky záleží na tom, aby se cítily pohodlně. Dante je hodně pohodový chlapík, ale kdykoli s ním připravuji snímek, dáme tomu čas, abychom se ujistili, že se se svým okolím seznámil. Projde se, otírá se o rekvizity a očichá věci – potom je připravený na záběr zblízka!“

Stella & Lucy (paničky Dolly Pawtonové) také připravily seznam klíčových věcí, které byste měli promyslet, když se rozhodnete proslavit vašeho mazlíčka na Instagramu:

  1. 1. Obsáhněte jedinečnost jejich osobnosti

Roztomilí, energičtí, potrhlí, dobrodružní: naši mazlíčci mají svůj vlastní individuální charakter. Všichni víme, jak jsou jedineční, tak se pochlubte tím, díky čemu vynikají a vyprávějte jejich příběh. Dolly miluje módu a je vášnivá aktivistka – všechny její příspěvky se k tomu vztahují.

  1. 2. Outfity

Vytvořte osobitý styl, který vynikne. Ať už si pro to vyberete propracované oblečky, stylové doplňky nebo vytvoříte obsah zaměřený na určité téma během svátků (třeba dýni nebo Santovu čepici), kdo by odolal správné výměně kostýmů? Na druhé straně, pokud to není právě styl vašeho mazlíčka – nechte je, ať jsou sami sebou. Chce to být autentický.

  1. 3. Připravte scénu

Instagram je vizuální sociální platforma, proto je klíčové vytvořit snímek, který zaujme a vytvoří takový obsah, aby se při prohlížení člověk zastavil. Rekvizity, pozadí, vhodné osvětlení a dokonalé zaostření jsou základem pro zachycení charakteru vašeho mazlíčka, na kterém pak můžete stavět a vytvořit tak snímky, jež zaujmou.

Ať už si vyberete brunch v kavárně, stavíte se na skleničku v baru, procházíte se podél pobřeží, nebo se prostě uvelebíte doma na pohovce; vybírejte různá pozadí, která přinášejí něco nového, a přesto jsou slučitelná s osobností vašeho mazlíčka.

4. Objevte správnou pózu

Vyberte ty nejlepší pózy, které dokonale vystihnou osobnost vašeho domácího miláčka i veškeré jeho charakteristické fyzické rysy. Čím více s vašimi zvířecími miláčky pracujete, tím dokonaleji se seznámíte s tím, kdy nejlépe vypadají. Ať už je to postoj plný sil, z něhož vyzařuje sebedůvěra, nebo vás lákají, abyste je podrbali na bříšku a předvádějí svoji hravou stránku. Pamlsky při tom budou rozhodně vašimi spojenci!

  1. 5. Soustřeďte se na kvalitu

Použijte to nejlepší vybavení, abyste zachytili ostré snímky, které zdůrazní každou kousek zářivé osobnosti a vzhledu vašeho mazlíčka. Nová funkce Animal Eye AF fotoaparátů Sony vám pomůže zachytit ty nejlepší snímky vašich zvířecích kamarádů s důrazem na drobné detaily a vdechnou jim na displeji život. Říká se, že ‚oko do duše okno` a tato poslední novinka od Sony vám umožní dosáhnout úchvatných, přesných a ostrých snímků ‚štěněcích očí`, které dozajista upoutají tak, že se lidé při prohlížení zastaví.

6. Popisky

Popisky můžou ještě dál pomoci vdechnout život osobnosti vašeho mazlíka i příběhu, abyste vašim fanouškům umožnili pohled do jejich myšlenek. Vtipné, legrační nebo sarkastické tóny fungují dobře, samozřejmě ale záleží na tom, jaké jsou povahy. Zařaďte trendy hashtagy do svých příspěvků, abyste jim zajistili zaslouženou publicitu.

7. Buďte konzistentní

Udržujte stejný tón a styl u všech vašich fotografií a textů. Vytvoříte tak silnou identitu, kterou budou lidé jasně rozpoznávat. Buďte také konzistentní, pokud jde o to, jak často přidáváte příspěvky, poskytněte vašim fanouškům časté aktualizace a udržte si tak pozornost publika.

 

dolly-5.jpg

Pierrick Masson, produktový manažer pro fotoaparáty s výměnnými objektivy společnosti Sony Europe, uvedl: „Protože stále více lidí fotí svoje domácí mazlíčky a fotky potom sdílí se svými fanoušky na sociálních sítích, je důležitější než kdy dřív, aby byly fotoaparáty schopné pořizovat jejich silné snímky s dokonalými detaily. Nová technologie Sony Animal Eye AF, kterou disponují fotoaparáty α6400, α7III a α7RIII, vám umožní soustředit pozornost na reakce vašich mazlíčků a kompozici, zatímco fotoaparát udělá zbytek práce za vás. Všechno, co potřebujete vědět, abyste zachytili vítězný snímek.“

 

Sony chce vidět portréty vašich domácích mazlíčků. Majitelé Sony Alpha, mají možnost vyhrát bezzrcadlový fotoaparát Sony α7RIII, když přihlásí instagramový portrét svého mazlíka do soutěže. Na přihlášení máte čas do 19. července 2019, více se dozvíte na: https://s-digitalimaging.com/ILC-animal/en/

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.