Na K2 s Dronem! Dobrodružství Petra Jana Juračky

Publikováno: 27. července 2016 | autor Redakce
Petr Jan Juračka

Petr Jan Juračka se vydal do Pákistánu, do země, o níž nevěděl vůbec nic, se 75 kily techniky, tedy s větší zátěží, než váží sám.

"Znáte taky ten celoživotní pocit, že všechno, co do teď proběhlo, byl jen trénink na něco, co teprve přijde? Všechno to focení, létání s drony, časosběry, ale i běhání, plavání, zdravá strava, posilování...? Já teda jo. Aniž bych to kdy věděl, to všechno byl trénink na K2! Pitomý kopec, pro který jsem na pět týdnů opustil rodinu, sbalil úplně všechnu myslitelnou vlastní i vypůjčenou techniku a vydal se vstříc velikému životnímu dobrodružství, kde jsem do posledního zbytku využil všechno, co jsem se kdy naučil. Včetně praní ponožek v potoce, masírování prstů na nohou a rychlousínání..."

"23.června 2016, BASE CAMP K2 (5001 M) - Každou alespoň trochu jasnou noc v základním táboře se snažím trochu využít. Může být taky poslední. Fotografování noční oblohy je v těchto podmínkách úžasné. Pod nohama mi co pár minut praskne ledovec, což pokaždé vydá tak silný a ohlušující zvuk, že se hrozně leknu, na tohle se nedá zvyknout. Obvykle mám na práci jen dvě hodiny mezi astronomickým soumrakem a východem měsíce. Časosběr pak rendruji v noci ve stanu, abych hned viděl, kde dělám chyby a příští noc to bylo lepší. Z patnácti dnů v táboře se mi takto poštěstilo pracovat hned čtyřikrát, byl jsem za to velmi vděčný!"

Celý strhující příběh Petra Jana Juračky najdete v srpnovém FotoVideo.

FotoVideo 8/2016

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.