Matt Parry v Praze

Publikováno: 23. prosince 2019 | autor Redakce
001-xp2-mattparry.jpg

Určitě si vzpomínáte na první část mého povídání s výjimečným fotografem Mattem Parrym, které jsme zveřejnili v listopadovém vydání FotoVideo. Je to chvíle, a přesto se od našeho setkání odehrála spousta událostí v oblasti, která asi nejen nás dva zajímá. Slíbil jsem vám tenkrát další pokračování rozhovoru a společných úvah, a tak jsem zase něco na následující strany vybral. Ale jak jsem psal už minule, bylo by to na knihu…

Text: Rudolf Stáhlich a Matt Parry, foto: Matt Parry, www.mattparryphoto.com, www.ilfordphoto.com, www.harmantechnology.com, Instagram: mattparryphotofilm, ilfordphoto

Poznámka úvodem

Všechny fotografie, které v tomto materiálu najdete, Matt pořídil svým krásným klasickým dvouokým Rolleiflexem f/2.8F v Praze během dvou dnů, kdy se odehrál náš rozhovor, tedy 7. a 8. října 2019, na klasický černobílý film Ilford a mohu vás ujistit, že kompletní proces vyvolání filmu a přípravy finálních fotografií včetně jejich následného naskenování je jeho osobní práce.

001-xp2-mattparry.jpg

Jak se vám návštěva Prahy líbila?

Díky, Rudolfe. Když to shrnu: začátkem října jsem měl tu čest navštívit Prahu, kde jsem uspořádal setkání evropských distributorů Ilford Photo. To bylo vzrušující z mnoha důvodů.

Zaprvé: Česká republika je země mně velmi blízká, vlastně srdeční záležitost. V roce 2004 jsem se oženil s manželkou právě v Praze a v jejím okolí máme dodnes řadu přátel, které jsem mnohokrát navštívil.

Zadruhé:

...
Celý článek a kvalitně vytištěné fotografie najdete v tištěném lednovém vydání FotoVideo.
Více o obsahu celého lednového vydání roku 2020 najdete zde.

fotovideo-vice-casopisu-fv01-.jpg


Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.